Toppkamp preget av dommerskandale

SKANDALE: Mjøndalen ble involvert i dommerskandale i søndagens toppkamp i førstedivisjon.

SKANDALE: Mjøndalen ble involvert i dommerskandale i søndagens toppkamp i førstedivisjon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Kristiansund-spiller fikk spille videre med to gule kort.

MJØNDALEN - KRISTIANSUND 2-2:

Både Kristiansund og Mjøndalen har et håp om opprykk til Tippeligaen denne sesongen.

Søndag møttes de til toppkamp i førstedivisjon, og det ble en meget dramatisk kamp.

Etter 34 minutters spill pådro Espen Næss Lund sitt første gule kort i kampen. På stillingen 2-1 til Kristiansund, med seks minutter igjen av kampen, fikk samme mann kveldens andre gule kort.

To gule - fikk fortsette
Dommer Per Erik haugen fikk ikke med seg at han allerede hadde gitt kort til Næss Lund, før han tre minutter senere ble gjort oppmerksom på at Kristiansund-spilleren burde vært vist av banen med rødt kort.

- Det som skjedde var at en Kristiansund-spiller hadde gult kort fra før av. Så var det en situasjon hvor en av våre spillere lå nede, og Næss Lund slang med leppa. da fikk han sitt gule kort, men han fikk fortsette. Så gikk det tre minutter, før dommeren ble gjort oppmerksom på det, forklarer Mjøndalen-spiller Mads Hansen til Nettavisen.

Kristiansund hadde dermed fordelen av å spille med elleve spillere i tre minutter, mens Mjøndalen lå under med ett mål og jaget utlikning.

Tok et standpunkt
Diskusjonen rundt hvorvidt Mjøndalen burde legge inn protest på grunn av hendelsen har rast på Twitter, og Hansen forteller at det også var tema i garderoben etter kampen.

- Vi hadde en diskusjon etter kampen, hvor spillergruppa var litt uenige om hva vi burde gjøre. Vi hadde sikkert fått omkamp og da hadde vi hatt gode muligheter til å vinne. Men vi tok et standpunkt på at vi ikke vil ta poengene på denne måten, forklarer Hansen.

UTVIST: Espen Næss Lund (til venstre) ble utvist mot Mjøndalen. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)


Han tror ikke de tre minuttene var avgjørende for utfallet av kampen.

- Tre minutter er annerledes enn hvis det var 20 minutter. Men det vi kom frem til, er at det er en formell feil og at vi kunne ha protestert. Men vi tok et standpunkt på at vi ikke vil vinne på den måten. Vi har snakket mye om fair play, og nå viser vi det i praksis, fortsetter han.

Dramatisk kamp
Mjøndalen åpnet kampen best, og etter tolv minutters spill sendte Christian Gauseth hjemmelaget i føringen.

Ett minutt på overtid i førsteomgang utliknet Næss Lund for gjestene, og sørget for at lagene var like langt ved pause.

Åtte minutter inn i andreomgangen hadde Kristiansund snudd kampen, etter at Jean Alassane Mendy sendte gjestene opp i føringen.

Etter at Kristiansund omsider måtte spille med én mann mindre, fikk Mjøndalen utteling for sitt massive press.

Sanel Kapidzic sørget for at det ble poengdeling i toppkampen, noe Hansen er greit fornøyd med.

- Det var greit trøkk på slutten der. Vi tar med oss det at vi viser god moral. Det er vel så viktig. Det ene poenget er viktig, men synd vi ikke fikk tre, oppsummerer Hansen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.