RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SENKET GODSET: Stabæk-spillerne jubler sammen med bortefansen etter å ha scoret sitt første mål mot Strømsgodset på tirsdag.
SENKET GODSET: Stabæk-spillerne jubler sammen med bortefansen etter å ha scoret sitt første mål mot Strømsgodset på tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Skullerud: - Stresset og utålmodig

Sist oppdatert:
Strømsgodset-treneren kan vente seg frustrerte drammensere etter det tredje tapet på fire kamper.

STRØMSGODSET - STABÆK 1-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Gråe regnskyer hang lavt over Konnerud-åsen og la et dystert teppe over Marienlyst stadion. Regndråpene trommet mot tribunetaket. Temperaturen krøp sakte, men sikkert under ti grader.

På gressmatta kjempet hjemmelagets spillere foran drøyt halvfulle tribuner, til enkelte frustrerte utrop fra de fremmøtte. Enkelte sinte. Alle engasjerte.

På tabellen truet nedrykksstreken seg stadig nærmere seriemesterne fra 2013.

Det blir 17. mai i Drammen i år også. Elvefolket kommer ikke unna nasjonaldagen. Men det blir nok den tristeste feiringen på mange år, med 1-2-tapet for Stabæk i bagasjen, 13.-plass på tabellen og bare ett poeng på de fire siste kampene.

- Real nedtur

- Vi må prøve å svelge unna en stor skuffelse igjen, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til Nettavisen etter det tredje tapet på fire kamper.

Hans lag hadde sjansen til å vippe tirsdagens oppgjør til deres favør, men i stedet var det toppscorer Ohi Omoijuanfo som avgjorde kampen med en flott scoring snaue kvarteret før full tid.

- Det er en skikkelig real nedtur å gå av her uten å få med seg noen ting. Men jeg synes kampen var jevn, og sjansene var begge veier. Honnør til Stabæk, jeg synes de var veldig gode, sier Skullerud.

- Ett poeng på fire kamper og 13.-plass - blir du stresset?

- Ja, stressa og utålmodig. Det er klart, det. Vi møter opp her på 16. mai, det er masse folk som kom igjen og ville se oss vinne. Og da gå av og tape en kamp som det her, det er en real nedtur.

- Må ta oss sammen

Deppa er også vertenes målscorer, Eirik Ulland Andersen. Hans vakre utligning noen få minutter før pause er en mager trøst når resultatet blir null poeng, og haugesunderen klarer ikke å glede seg over at treneren kaller ham den beste frisparkskytteren i landet.

- Nei, ikke i dag, egentlig. Det er et fint mål, men vi trengte en seier i dag. Og det er utrolig surt å ikke få det, sier Ulland Andersen til Nettavisen.

Han beskriver en sorgtung Strømsgodset-garderobe etter kampen.

Nå er det tungt. Nå er det veldig, veldig tungt. Det var mye folk i dag som kom for å se på oss. Nå må vi virkelig ta oss sammen for å snu det, sier han.

- Hvordan gjør dere det?

- Vi må stå sammen, også må vi bli mer kyniske. Vi må slutte å gi vekk enkle mål, også må vi bli enda skarpere fremover og score mål i de periodene vi er gode. Når vi ikke gjør det, blir det sånn som i dag, og kampen bikker den andre veien.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Tor Ole Skullerud var tydelig skuffet da han møtte pressen etter tapet for Stabæk.

For etter at Ulland Andersen hadde utlignet Tonny Brochmanns ledermål, jaget Strømsgodset sin første trepoenger på fire forsøk i andre omgang. Men i stedet sørget Ohi Omoijaunfo for 2-1 til gjestene, som nå bare er tre poeng bak serieleder Rosenborg.

- Viktig for meg

- Det er deilig. Det er jo viktig for meg som spiss, sier Ohi om å score mål igjen.

- Jeg føler jeg har gjort noen bra kamper i det siste, men ikke fått målet. Det har ikke blitt prikken over i-en. Så det var deilig å få den i dag. 

- Nå er det tre poeng opp til Rosenborg?

- Ja, det er gøy, det. Vi må jo bare fortsette å jobbe på.

Stabæk-trener Toni Ordinas nekter på sedvanlig vis å ta av etter seieren.

- Målet er neste helg. Vær så snill og hør, om vi mister konsentrasjonen og begynner å tenke på poeng, vil vi krasjlande. Vi er ikke klare for det, vi har unge spillere som ikke er erfarne, sier Ordinas til Nettavisen.

- I dag var en læringskamp. Vi må holde disiplinen og si at neste helg er målet, og deretter cupkampen etter det. Om vi klarer det, tror jeg vi kan få en god sesong, sier Stabæk-treneren.

Han er heller ikke bekymret på Strømsgodsets vegne.

- De vil komme tilbake. De er en sterk klubb og har et godt lag. De bygger noe. Jeg er ganske sikker på at Strømsgodset vil få resultatene som de fortjener, sier spanjolen.

- Forstår frustrasjonen

Det håper Godset-trener Skullerud også, som innrømmer at sesongstarten er «langt unna» det han hadde håpet på.

- Men det er fortsatt tett på tabellen, så vi skal ikke begynne å kave av den grunn. Men vi er skuffet over det første hjemmetapet her. Vi presterte ok, og fightet bra, men vi fikk ikke betalt, sier han.

I Drammen har man pratet mye om Skulleruds formasjonsvalg, etter at den tidligere Molde-treneren har gått vekk fra 4-3-3-formasjonen som ga Godset gullsuksess i 2013.

MÅLLØS: Marcus Pedersen har ikke scoret for Strømsgodset siden seriepremieren mot Haugesund. Tirsdag måtte han igjen gå målløs av banen.

- Den praten kommer til å fortsette nå når vi taper kamper, innrømmer Skullerud.

- Nå har vi spilt litt annerledes i to kamper, men jeg skjønner godt at folk rundt oss er frustrerte. De som holder med Strømsgodset har lyst på mye mer enn dette. Jeg forstår det.

- Tenker du overhodet på din egen stilling i klubben?

- Det spørsmålet synes jeg du stiller til feil mann. Det er ikke noe jeg tenker på, nei.

Ut i hundre

Strømsgodset gikk ut i hundre, og ville åpenbart gjenvinne tilliten til et seiershungrig drammenspublikum. Fra første minutt satte vertene inn et press mot Sayouba Mandé og hans Stabæk-bur, men gjestene fikk ridd av stormen.

Og etter at åpningstrykket hadde lagt seg ble det en langt jevnere kamp på Marienlyst. Gjestene fra Bærum spilte med selvtillit etter to sterke kamper mot Vålerenga og Rosenborg, dog uten seier i noen av dem, mens Strømsgodset var ivrige på sin første trepoenger siden 1-0-seieren over Sandefjord for snart en måned siden.

Men selv om forsøkene var mange, var feilpasningene det samme. Og 35 minutter ut i kampen nådde hjemmefansens frustrasjon et helt nytt nivå.

Brochmanns femte

Tonny Brochmann fikk føre ballen på tvers av banen, ved kanten av 16-meterstreken, og da han plutselig tverrvendte 180 grader var Kristoffer Tokstad borte. Dansken ladet skuddfoten, og dunket inn sitt femte mål for sesongen.

Fortvilelsen ble ikke mindre av at Godset-forsvaret og keeper Espen Bugge Pettersen holdt på å rote det skikkelig til like etter scoringen. 17. mai-stemningen var så langt unna Drammen som overhodet mulig akkurat da.

Men Eirik Ulland Andersen ville feire nasjonaldagen på sjkikkelig vis. Fem minutter før hvilen fikk Strømsgodset frispark ved hjørnet av 16-meteren, og vestlendingen dunket like godt til med strak vrist. Ballen fikk en dupp, snek seg over Sayouba Mandés hansker, og Marienlyst eksploderte.

UTLIGNING: Eirik Ulland Andersen har utlignet for Strømsgodset, og håpet om tre poeng lever ennå på Marienlyst.

Utligningen var en tydelig vitamininnsprøytning for vertene, som plutselig så ut som et fotballag med tro på seg selv igjen, men stillingen holdt seg til pause.

Tokstad i tverrliggeren

Andre omgang startet også i et høyt tempo, og begge lag produserte gode målsjanser. Luc Kassis skudd ble imidlertid slått til corner av Bugge Pettersen, mens Bassel Jradis forsøk ble holdt i fanget av Mandé.

Og idet kampuret rundet en times spill var Godset bare centimetere unna å ta ledelsen for første gang i en seriekamp siden Sandefjord-kampen. Vertene snappet ballen inne på Stabæks banehalvdel, og to trekk senere var Kristoffer Tokstad spilt gjennom. 25-åringen rundet keeper Mandé, men fra nesten død vinkel sendte han ballen opp i tverrliggeren i stedet for i nettet.

Tre og et halvt minutt senere gjorde Eirik Ulland Andersen seg klar til frispark fra samme posisjon som ved scoringen i første omgang. Denne gangen reddet Mandé, og en skummel retur i feltet ble klarert unna av et halvdesperat Stabæk-forsvar. Stabæk kontret, Ohi Omoijuanfo avsluttet over, og kampen levde som bare det.

Toppscoreren tilbake

Marcus Pedersen fikk sjansen til å vippe kampen i Godsets favør på et hjørnespark, men på hel volley traff spissen - som ikke har scoret siden serieåpningen mot Haugesund - bare nesten, og ballen føyk over mål.

Strømsgodset nærmet seg. Stemningen tok seg opp. Noe var i gjære.

Da glemte man Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo.

23-åringen hadde ikke scoret siden seieren over Tromsø i femte serierunde, men med drøyt ti minutter igjen av kampen ble Tonny Brochmann spilt fri på høyrekanten. Målscoreren så opp, registrerte at Ohi befant seg inne i feltet, og sendte ballen mot lagkameraten. Ohi dunket til på direkten, på skikkelig goalgettervis, og Bugge Pettersen var sjanseløs.

Ulland bommet

Da ble det stille på Gamle Gress, utenom i det ene hjørnet - der Stabæk-fansen danset, sang, hoppet og jublet.

FEIRING: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg leder an i feringen med Stabæk-supporterne etter kampen.

Fire minutter før full tid kunne Ulland Andersen redde noe av kvelden for vertene, da han fikk stå helt umarkert ved bakerste stolpe og sikte inn avslutningen på hel volley, men målscoreren bommet fullstendig på ballen.

Og det ble ikke flere scoringer. Stabæk kan juble over en fantastisk start på sesongen, femteplass på tabellen, og bare tre poeng bak Rosenborg i tet. Og trener Toni Ordinas kan feire 17. mai ble et høyt hevet hode.

- Forelsket i Norge

- Jeg må si at jeg er forelsket i Norge, sier spanjolen til Nettavisen etter kampen.

- I samfunnet deres og verdiene deres. Jeg kommer fra et land der vi setter tanks på gatene for å feire nasjonaldagen. Da er noe feil. Jeg liker tanken deres om at nasjonaldagen skal være folkets dag, avslutter Ordinas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere