*Nettavisen* Sport.

Tør ikke å gi gullet til Chelsea

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

Chelsea leder klart, men ingen norske eksperter TV 2 Nettavisen har snakket med, tar sjansen på å kåre årets Premier League-mester allerede nå. Les hva Henning Berg, Erik Thorstvedt og Nils Johan Semb mener her.

05.01.05 12:24

Etter tirsdagens kamper, leder Chelsea serien med sju poeng på Arsenal. Først 11 poeng bak kommer Manchester United. Det gjenstår 16 kamper.

For Manchester United er situasjonen prekær hvis de skal ta gull. Selv om Fergusons menn skulle vinne sesongens siste 16 kamper, må Chelsea tape minst fire av sine siste kamper for at United skal ha en sjanse. Skulle United ta 42 av 48 mulige poeng resten av sesongen, noe som vil være en god sesongavslutning, må Chelsea faktisk tape hele seks av de siste 16 kampene.

- Ingen vet hvordan de tåler noen tap
- Chelsea virker overbevisende. Fortsetter de sånn, er det ingen tvil om at de vinner, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tor Richardsen

- Men mye skal til for at de klarer å holde ut hele sesongen. Og hvis de skulle få et tap eller to så er det ingen som vet hvordan de tåler det. Likevel er Chelsea storfavoritter, fortsetter han.

Berg tør heller ikke å avskrive Manchester United.

- Man kan egentlig aldri avskrive Manchester United, men nå ser det vanskeligere ut enn noen gang for dem. De har skadeproblemer, og spiller ikke like bra som de gjorde tidligere. På sitt beste er de på høyde med Chelsea, men de er for ujevne, sier Berg.

- United spiller for pent og pyntelig, og mangler helt klart Ruud van Nistelrooy. De er litt for avhengig av ham. Når han ikke er med, og Giggs, Saha og Rooney er ute så sliter de med å score mål, fortsetter han.

Berg ser også svakhetstegn i Arsenal.

- De slipper inn for mye mål, og jeg synes noen av spillerne virker litt slitne. De har kjempet i toppen med de samme spillerne de siste 3-4 årene. Det sliter på med så mange kamper på nøkkelspillerne.

Imponert av det defensive
Canal +-ekspert og tidligere landslagssjef Nils Johan Semb har trodd på Chelsea-gull lenge, og er mye enig med Berg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Jeg har sagt i hele år at jeg tror Chelsea vinner. Begrunnelsen er at de har den bredeste spillerstallen, og at Jose Mourinho har organisert et lag som nesten ikke slipper inn mål. Selv på dårlige dager, så blir det som oftest tre poeng, sier Semb.

- De andre sjanse er at Chelsea får en del skadede spillere, og går på et tap eller to samtidig som de andre vinner. De kan det bli litt uro. Kanskje de ikke tåler den situasjonen. Det snur veldig fort. Men jeg tror ikke de sprekker. De virker så solide, sier han videre.

- Det snur fort
- Det er langt i fra kjørt. Ting kan endre seg fort. Men jeg tror Chelsea vinner. De virker utrolig sterke, sier Erik Thorstvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn

- Grunnen til at jeg ikke tør avskrive Manchester United og Arsenal, er at de har potensial til å vinne 8-9 kamper på rad. Avgir Chelsea poeng i et par kamper, spises poengene fort opp, fortsetter Royal League-kommentatoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.