*Nettavisen* Sport.

Tør ikke tro på Hareide-tillit

Erik Nevland er klar for Fulham og Wales-tur, men håper ikke det betyr at han plutselig blir fast på landslaget.

29.01.08 18:22

Tirsdag klokka 11 ble Erik Nevland tatt ut i landslagstroppen som møter Wales neste uke.

Et halvt døgn tidligere sloknet samme mann i England i 20.30-tida (engelsk tid) etter å ha vært oppe i 24 timer på grunn av forhandlingene rundt overgangen til Fulham.

Men før han la på røret, gjorde han seg opp noen tanker om landslaget i fremtiden.

For er det ikke sånn at det er lettere å bli lagt merke til i England, enn Nederland?

- Nå skal jeg svare veldig diplomatisk: Det er nok flere som følger med på hva man gjør i Premier League, enn i den hollandske æresdivisjonen ja, sier Nevland til Nettavisen.

Få muligheter
Han har slitt med å pådra seg landslagssjefens søkelys etter at han gikk til FC Groningen i 2004. Faktisk har ikke siddisen flere enn tre – 3 – landskamper per dags dato.

Mot Hviterussland i 2001, fikk han 20 minutter og sin debut med flagget på brystet. Så gikk det fem år før han maktet det igjen: Et innhopp i det uavgjorte oppgjøret mot Serbia i Beograd i 2006. Så trodde alle at han skulle spille EM-kvalifiseringen mot Bosnia i fjor, men skrivet FC Groningen henviste til på sin hjemmeside, var kun en beskjed om at han var tatt ut i bruttotroppen.

Nevlands tredje, og foreløpig siste landskamp, var imidlertid ikke langt unna. Kun dager senere fikk han fem minutter han spilte mot Tyrkia (2-2).

Tar sjansen
Det kunne blitt i hvert fall én til mot Argentina. Men da ventet 30-åringen på en operasjon, som også gjorde han uaktuell til kampene mot Moldova og Hellas også.

- Er det lettere for Åge Hareide å få se deg nå, når du har en annen landslagskollega i klubben din og flere andre i samme liga?

- Det er det umulig å svare på nå. Jeg må prestere godt uansett, og har ikke peiling på hvordan jeg ligger an nå. Er jeg god nok, og blir tatt ut – så skal jeg stille opp, lover han.

- Tror du man automatisk blir landslagsaktuell av å spille i England?

- Det håper jeg ikke.

Lover ingen ting
Det kan heller ikke Åge Hareide love. Tirsdag sa han følgende etter at Nevland var tatt ut.

- Han er blitt vurdert opp mot Thorstein Helstad og John Carew, og overgangen til England øker ikke sjansene hans noe spesielt. Men statistikken vår viser at vi brenner for mange sjanser. Uttellingen er for dårlig. Spissene våre er viktige.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag