*Nettavisen* Sport.

Tor Thodesen klar for Moss

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Den meritterte treneren skal hjelpe Moss opp fra 2. divisjon.

16.11.10 20:43

Tor Thodesen er klar som ny hovedtrener i Moss Fotballklubb, det bekrefter styreleder Jan Andre Solvang overfor Nettavisen.

Moss rykket i år ned fra Adeccoligaen og kan trenge en merittert trener for å klatre oppover igjen. Thodesen har definitivt en slik imponerende CV å vise til. 44-åringen, som de siste to sesongene har trent FK Tønsberg, er mest kjent for perioden i Sandefjord, der han var fra 2005 til 2008. Thodesen sto bak opprykket til Tippeligaen i 2005 og endte på niendeplass den påfølgende sesongen samt sølv i cuppen. Med disse prestasjonene som grunnlag ble Thodesen i 2006 kåret til årets trener av Norsk Fotballs Trenerforening.

I tillegg har Thodesen trent Nordheimsund til opprykk til 2. divisjon og jobbet som assistenttrener i Brann, som han tok Tippeliga-sølv med i 2000.

Han har også vært sportssjef for fotball ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) og er en pådriver for talentutvikling. Dette har, ifølge Moss FKs egen hjemmeside, vært en viktig faktor i beslutningen om å ansette Thodesen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.