*Nettavisen* Sport.

Torp trolig ferdig som fotballspiller

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Carl-Erik Torp har alvorlig hjertefeil og må operere inn en hjertestarter

01.10.11 11:51

Carl-Erik Torp kollapset med hjertestans på banen i kampen mot Sogndal forrige søndag.

Brann-spilleren har i dagene som fulgte gjennomgått omfattende undersøker, men årsaken til hjertefeilen er ikke endelig avklart.

Torp skal få operert inn en hjertestarter på mandag, som skal forhindre nye tilfeller av plutselig hjertestans.

- Tøff beskjed å få
I en pressemelding sendt ut av SK Brann, står det Torps tilstand med all sannsynlighet ikke er forenlig med videre fotballspill på toppnivå.

- Det er selvfølgelig en tøff beskjed å få, men jeg er takknemlig for at jeg lever, sier Carl-Erik Torp i pressemeldingen.

Torp og hans familie har i samråd med Brann valgt å gå ut med disse opplysningen for at det ikke skal bli videre spekulasjoner om hans fotballfremtid.

Vil ha plass i Brann
Daglig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen uttaler at det vil være plass til Carl-Erik Torp, selv om han må gi seg med fotballen.

- Når Carl-Erik er klar for det skal vi sette oss ned og diskutere situasjonen med ham. Han er en fantastisk flott gutt og en ressursperson som vi skal ta ansvar for i tiden som kommer, sier Bruun-Hanssen til brann.no.

De øvrige spillerne på Branns lag ble informert om situasjonen før lørdagens trening.

Brann møter Vålerenga på søndag. Spillerne har tidligere uttalt at de vil vinne kampen for Carl-Erik Torp.

Takker for støtten
Støttemeldingene til Carl-Erik Torp har vært mange etter den dramatiske hendelsen i Sogndal, noe Brann-spilleren har satt stor pris på.

«Tusen takk for all støtte og ønsker om god bedring. Jeg har fått og får fantastisk god hjelp og er rørt av alle som bryr seg. Igjen takk!!» , skrev han på sin Twitter-konto tidligere i uka.

Det var i det 87. minutt i tippeligakampen mot Sogndal at Carl-Erik Torp falt om på banen. Torp fikk behandling på og utenfor banen, og ble deretter hentet av luftambulansen og fraktet til sykehus.

Der har Torp gjennomgått flere undersøkelser, noe som førte til konklusjonen om at han må operere inn en hjertestarter.

I pressemeldingen som ble sendt ut på lørdag, ønsket Torp å takke de som bidro til å redde hans liv i Sogndal og alle som har støttet ham i dagene etterpå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag