*Nettavisen* Sport.

Torres: - Jeg brydde meg ikke

Foto: Nick Potts / Pa Photos

Fernando Torres snakker om den tøffe tiden i Chelsea.

17.10.12 12:01

Fernando Torres var regnet som en av Europas heteste spisser da han ble hentet til Chelsea vinteren 2011 for svimlende 50 millioner pund.

Tiden i londonklubben har imidlertid ikke blitt som ventet og den spanske måljegeren har tidvis slitt med å finne seg til rette i den blå klubben. Verken under Carlo Ancelotti eller André Villas-Boas klarte Torres å få ut sitt beste. Under Roberto Di Matteos ledelse har ting blitt bedre for spissen.

- Brydde meg ikke
I et stort intervju med den spanske avisen El Pais forteller Torres nå om den frustrerende tiden. Spesielt forrige sesong var det tøft for den tidligere Liverpool-spilleren.

- Jeg hadde lagkamerater som ikke brydde seg om vi vant eller tapte. Det var de som ikke fikk spille. Jeg ønsket aldri å bli som dem, men en dag oppdaget jeg at jeg også var slik.

- Jeg brydde meg ikke lenger om vi vant eller tapte. Jeg fikk ikke spille. Jeg var ikke en del av gruppen. Jeg var ikke fornøyd med tilværelsen i klubben, avslører Torres.

Da Roberto Di Matteo tok over Chelsea-jobben fra Villas-Boas forandret imidlertid mye seg. Italieneren valgte å satse på Torres og han fikk sakte, men sikkert igjen selvtilliten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ble mer moden
Spanjolen innrømmer likevel at det ikke har vært lett for ham å tilvenne seg spillestilen og arbeidsmoralen i Chelsea.

- Jeg måtte se på meg selv, og innrømme at jeg var den eneste som kunne gjøre noe med dette. Jeg ble mer moden og bedre kjent med meg selv, sier spissen.

- Jeg ble mer selvkritisk, jeg lærte bedre å forstå folk rundt meg og jeg lærte å akseptere situasjonen. Jeg måtte jobbe videre og bli en annen spiller. Jeg jobbet for laget, sier han.

- Har blitt bedre
Torres mener den tøffe perioden har gjort ham til en bedre fotballspiller.

- Jeg kan gjøre ting jeg ikke kunne tidligere. Noen ganger må du være den spilleren treneren ønsker du skal være, og ikke den spilleren folk tror du er, sier Torres.

- Når jeg legger opp er det viktigste for meg at ingen skal kalle meg en dårlig lagkamerat, respektløs eller selvhøytidelig, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

- Skylder Liverpool
Torres startet karrieren i Atlético Madrid, før turen gikk videre til Liverpool i 2007. Hos Anfield-klubben ble spanjolen fort en favoritt.

- Jeg skylder Liverpool mye. Både folket, de som ledet klubben, og ikke minst Rafael Benítez. Liverpool er en viktig del av livet mitt. De husker ikke meg på den måten, men det vil forandre seg.

- Jeg kunne ikke valgt en bedre klubb da jeg skulle forlate Atletico. Jeg dro fra Liverpool fordi jeg ville ta et steg videre, selv om det kanskje ikke var den beste måten å dra på, sier han.

Chelsea har åpnet Premier League på ypperlig vis og topper tabellen etter sju serierunder med 19 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.