RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Torres ble Liverpools helt - igjen!

Sist oppdatert:
Men målmaskinen mener United er favoritter i ligaen.

LIVERPOOL - CHELSEA 2-0:

Det var kampen der ingen av lagene ville være fornøyd med ett poeng hver seg. For å holde følge med et Manchester United-lag i storform, trengte begge lag tre poeng på Anfield søndag.

Men da det så ut til å ende med uavgjort, dukket Liverpools blonde engel opp. Fernando Torres ble den store helten og sørget med sine to sene scoringer for at Liverpools gulldrøm fortsatt lever.

- Vi visste at vi måtte vinne denne kampen, og vi har også mer selvtillit nå, sa Torres etter kampen.

Men spanieren mener at rødtrøyene ikke er favoritter til å hente hjem tittelen.

- Vi vet at Manchester United er favoritter til å vinne, men vi skal kjempe hardt til siste slutt.

Rafael Benitez var godt fornøyd med laget sitt.

- Jeg synes vi var bedre enn Chelsea gjennom hele kampen. Nå må vi bare fortsette spillet vårt og bygge opp selvtilliten, sa Liverpools manager.

Endelig opptur
Dermed fikk hjemmelaget også en opptur etter den forferdelige januarmåneden. Etter tre kamper på rad med poengdeling, fikk Liverpool en etterlengtet seier i det som kan vise seg å ha vært en av sesongens viktigste kamper.

15-1 i skudd på mål viste sjansestatistikken i hjemmelagets favør etter kampslutt. Selv om seieren satt langt inne, må det sies at det var en fortjent seier til hjemmelaget.

Men situasjonen som vil bli diskutert opp og ned i lang tid etter kampen skjedde etter en times spill. Frank Lampard gikk med knottene inn først i en duell, og dommeren svarte med å gi Chelseas midtbanegeneral direkte rødt kort. Chelsea-spillerne raste fordi dommeren minuttet før ikke hadde gitt Liverpools kaptein Steven Gerrard kort for en tilsvarende situasjon da han gikk inn med knottene først på Chelseas John Obi Mikel.

Dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en mann mindre, og Liverpool tok kontrollen over kampen.

Fansen eksploderte
Men Liverpool-fansen måtte vente til det 88. minutt før de kunne slippe jubelen løs. Da headet Liverpools superspiss Torres ballen i mål, og Anfield eksploderte i en vanvittig gledesrus. Og når samme mann doblet ledelsen tre minutter på overtid runget Torres-sangen over hele Liverpool.

- Dette er mine første to scoringer etter at jeg kom tilbake fra skade. Å score mot akkurat Chelsea er fantastisk, sa målmaskinen.

Dermed er Liverpool fortsatt med i tittelkampen i Premier League. De er nå kun to poeng bak Sir Alex Fergusons Manchester United med søndagens trepoenger, men har dog én kamp mer spilt.

Chelsea kan derimot se langt etter noen triumf i årets Premier League. Blåtrøyene befinner seg nå fem poeng bak United med én kamp mer spilt, og har kun tatt tolv poeng på sine siste syv kamper.

Uvisst rundt Keane
Robbie Keanes fremtid på Anfield henger i en tynn tråd, og det er fortsatt uvisst om angriperen blir å finne i Liverpool resten av sesongen. Til søndagens oppgjør var han ikke tatt ut, noe som selvfølgelig bidro til å øke spekulasjonen rundt situasjonen hans.

Benitez er av den oppfatning at Keane blir å finne på Anfield også etter mandag.

- Jeg tror Keane fortsatt vil være her når transfervinduet stenger. Han er en del av troppen og jeg forventer at han også vil være i Mesterliga-troppen min, sa spanieren.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere