*Nettavisen* Sport.

Torres har sjefens tillit

Foto: Afp/Scanpix

Den regjerende mesteren reiser til EM med fire spisser. Sjekk hvilke her!

27.05.12 23:32

Spania og landslagssjef Vicente Del Bosque offentliggjorde søndag den endelige troppen til sommerens EM-sluttspill i Ukraina og Polen.

Cupmester Barcelona er fortsatt det mest dominerende klubben på Spanias landslag. Men i år har katalanerne kun én spiller mer enn seriemester og erkerival Real Madrid.

De helt store overraskelsene uteble. Spanjolene virker uansett noe svekket sammenlignet med troppene landet sendte til forrige EM-sluttspill og VM for to år siden.

Spania er regjerende mester både i Europa og på verdensbasis, men denne sommeren mangler flere bærebjelker fra mannskapene som har sørget for gull og glitter i de siste mesterskapene.

Mangler viktige brikker
På grunn av skader har Del Bosque blitt nødt til å utelate både den rutinerte forsvareren Carles Puyol og målgarantist David Villa. Barcelona-duoen har vært viktige brikker på veien til de spanske triumfene de siste årene.

Chelsea-spiss Fernando Torres er derimot fortsatt inne i varmen til landslagssjefen. Torres har slitt tungt etter ankomsten til londonklubben, men er en av fire angripere som har fått klarsignal til EM.

De øvrige tre er Athletic Bilbaos Fernando Llorente, Barcelonas Pedro og Sevilla-spiller Álvaro Negredo. Del Bosque har altså valgt å utelate Valencias storscorer Roberto Soldado. Sistnevnte scoret hattrick for Spania i en landskamp mot Venezuela så sent som i mars.

Tynnere forsvar
En annen profilert spiller som ikke er med er Manchester Uniteds målvakt David de Gea (21). Den unge keeperen har imidlertid aldri vært særlig aktuell for Spanias A-landslag foreløpig.

Dobbel dekning på alle plasser i forsvarsrekka har lenge vært vanlig for de fleste landslag i mesterskap. Det stiller ikke Spania med i år.

Real Madrid-trioen Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos og Raúl Albiol suppleres av Barcelona-stopper Gérard Piqué, Valencia-back Jordi Alba og Atlético Madrids Juanfran. Trolig er også Athletic Bilbaos Javi Martínez tiltenkt en rolle i forsvar, selv om han først denne sesongen har spilt fast i det bakerste lagleddet.

Spania åpner EM-sluttspillet med kamp mot Irland 10. juni.

Hele den spanske EM-troppen:
Keepere: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina, (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona).

Forsvar: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Jordi Alba (Valencia), Raul Albiol (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao).

Midtbane: Xavi (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Malaga), Cesc Fàbregas (Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Jesus Navas (Sevilla).

Angrep: Pedro (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Chelsea), Alvaro Negredo (Sevilla).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.