Torres sendte Liverpool til himmels

Foto: REUTERS/SCANPIX

Dommer Tom Henning Øvrebø kom i fokus, men Fernando Torres stjal showet i Milano.

12.03.08 08:35

INTER-LIVERPOOL 0-1 (0-3 sammenlagt):

Steven Gerrard hadde klokkertro på Fernando Torres før tirsdagens kamp mot Inter. Torres viste seg tilliten verdig. I det 64. minuttet vendte han nydelig og klinket ballen i hjørnet fra 14 meter. Det målet tok det siste håpet om avansement fra et Inter med bare ti spillere på banen.

Omdiskutert kort
Like stor snakkis som Torres’ prestasjon, blir trolig episoden bare fire minutter ut i andreomgang. Da ga dommer Tom Henning Øvrebø italienernes Nicolas Burdisso marsjordre.

Burdisso pådro seg et gult kort i førsteomgang for å ha hektet Liverpools Dirk Kuyt. Etter at Burdisso gikk høyt inn med knottene mot Lucas Leiva, dro Øvrebø fram det andre gule, og dermed måtte Burdisso forlate banen. Det andre gule kortet var muligens en smule strengt idømt og vil nok bli heftig diskutert de nærmeste dagene.

Inter-trener Roberto Mancini sa etter kampen at det ble vanskelig for dem å gå videre når de måtte spille begge oppgjørene med ti spillere istedenfor elleve. Han var også kritisk til kampens norske dommer.

(Les videre under bildet)

- I første omgang hadde Liverpool-spillerne fire taklinger bakfra, som aldri ble straffet, sa han.

Steven Gerarrd, Liverpools kaptein, mente avansementet var fortjent.

- Det var en vanskelig kamp helt fram til utvisningen. Jeg synes vi kontrollerte kampen og fortjente å gå videre til kvartfinalen, sa han til SkySports etter kampen.

Jevn start
Returoppgjøret mellom Inter og Liverpool åpnet som ventet intenst, tett og spennende. Inter var nødt til å score to ganger for å holde liv i håpet om avansement etter 0-2-tapet i England.

Derfor var det et offensivt Inter som kom på banen i førsteomgang. Men tross høyt tempo og press klarte ikke italienerne å finne nettmaskene.

Italienernes største sjanse før pause kom etter en flott pasning fra Zlatan Ibrahimovic til Julio Cruz, men fra elleve meters hold skjøt Cruz like utenfor alene med keeper.

Disiplinert Liverpool
Liverpool på sin side demostrerte et meget disiplinert forsvarsspill og en stor vilje til å gå på kontringer. Men heller ikke Liverpool klarte å få ballen i mål i løpet av de første 45 minuttene.

Etter at Øvrebø hadde sendt Burdisso av banen, overtok det engelske laget mer og mer, og etter Torres’ drømmetreff var åttendedelsfinalen i praksis avgjort.

Fernando Torres, som nå har scoret åtte mål på de fem siste kampene, fikk naturlig nok skryt av sjefen sin etter oppgjøret.

- Hvis du kan holde ham i den formen hele tiden, så er det bra, men når du har to kamper i uka med stor intensitet, så er det ikke lett. Vi skal spille mot Reading om fire dager, og jeg tror han skal spille der. Han kommer til å spille omtrent alle kamper, men det kommer litt an på. Noen ganger er de slitne, sa Rafael Benitez, ifølge Reuters.

Steven Gerrard ville også hylle sin spanske lagkamerat.

- Vi er heldige som har Fernando. Han trenger bare én sjanse, som han viste i kveld.

Kvalitet
Arsenal, Manchester United og Chelsea tok seg alle videre fra åttendedelsfinalene. Dermed er hele fire engelske lag klar for kvartfinalene i mesterligaen. Benitez mener det er et bevis på kvaliteten i Premier League.

- Det er viktig å være blant de åtte beste lagene, og alle lagene fra Premier League er i en god posisjon, sa han.

Liverpools forsvarer Jamie Carragher, som spilte sin 100. kamp i Europa tirsdag kveld, mener resultatene mot Inter viser at Liverpool kan vinne Mesterligaen.

- Vi har slått kanskje det beste laget i Europa i kveld. Vi har vist de siste tre årene at vi er like gode som hvem som helst i Europa, sa han.

Klikk her for flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.