Torres-sjokk for Real Madrid

SCORET TO: Fernando Torres storspilte mot Real Madrid.

SCORET TO: Fernando Torres storspilte mot Real Madrid. Foto: Javier Soriano (AFP / NTB scanpix)

Spissen med historiske scoringer.

15.01.15 22:32

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 2-2 (2-4 sammenlagt):

Tidligere denne måneden ble det klart at Fernando Torres igjen skulle spille for Atletico Madrid. Hovedstadslaget er spissens barndomsklubb.

Torres var kaptein der før han dro til Liverpool i 2007. Etter svake opphold i både Chelsea og AC Milan, er spissen nå tilbake der han hører hjemme.

Torsdag brukte spissen bare 49 sekunder på å finne nettet i cupkampen mot Real Madrid. Torres var kald og rolig da han satte inn 1-0-målet.

- Det var kaldere og roligere enn vi har sett Torres på mange år, påpekte C Mores kommentator, Magnar Kvalvik, da gjestene sjokkåpnet i Madrid.

- Ømt og varsomt
I C More-studio var også Lars Tjærnås begeistret.

- Det er eminent angrepsspill av Atletico og Torres kysser ballen ømt og varsomt, sier den tidligere Vålerenga-treneren om det første målet.

Scoringen kom etter at midtstopper Pepe ruset ut og ble tatt på senga av Antoine Griezmann. Franskmannen la over til Torres og spissen scoret.

Sergio Ramos utlignet for Real Madrid etter svakt keeperspill av Jan Oblak og det sto 1-1 til pause. I andre omgang var Torres på ferde igjen.

Kun få sekunder var spilt av andre omgang da Torres satte 2-1 til gjestene.

- Torres finter Pepe på ræva. Denne var langt fra ferdigscoret. Torres bryter en barriere her, sier C More-kommentator Kvalvik om det målet.

Igjen var Griezmann regissør og la fint ut til Torres som kom på løp inn i boksen. Torres fintet bort Pepe og satte ballen mellom beina på keeper.

Første mål
Veteranspissen hadde nemlig aldri scoret mot Real Madrid på Santiago Bernabeu tidligere, men torsdag gjorde han det både én og to ganger.

Ifølge La Liga-guru Petter Veland er også Torres den første som noen gang scorer mål mot Real Madrid i første minutt av hver omgang i klubbens 112 år lange historie. Det var med andre ord en historisk kveld i Madrid.

- Jeg er veldig glad nå. Dette er en kamp vi burde være fornøyd med, spesielt med tanke på at vi avanserer i til neste runde, sier Torres ifølge AS.

- Det tidlige målet ga oss sjansen til å spille vårt spill. Det var aldri noen fare, vi ble ikke truet. Det er alltid vanskelig å spille på Santiago Bernabeu. På 1-1 hadde de håp, men med 2-1 ble døren stengt. Jeg smiler, fordi jeg scoret to og vi vant. Det var mine første mål noensinne på denne arenaen, sier han.

Cristiano Ronaldo utlignet for Real Madrid med en heading i det 54. minutt, men det hjalp svært lite for Carlo Ancelottis menn.

Atletico Madrid vant nemlig 2-0 i det første cupoppgjøret de to lagene imellom og dermed ble det 4-2-seier sammenlagt til lillebror.

Det betyr at Diego Simeones menn er videre til neste runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.