Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Daniel Dal Zenarro (EPA/Scanpix)

Hvor grådig er det egentlig lov til å være?

18.06.09 09:58

Samuel Eto'o, eller i alle fall agenten hans, leser tydeligvis aviser og har fått med seg at Manchester City har svært rike eiere. Daily Mail skriver at City nærmer seg signaturen til Eto'o, ikke minst dersom klubben godtar lønnskravet hans. Kameruneren er en spiss i verdensklasse og fortjener en god lønn, men to millioner kroner - i uka - er kanskje i overkant drøyt? Det tilsvarer, som de fleste klarer å regne seg til, om lag hundre millioner kroner i årslønn.

Nettavisens forslag: Alle fotballfans slutter å kjøpe drakter og kampbilletter til blodpris, så må spillerne gå ned i lønn, prisene må senkes og det blir etter hvert billigere å være fotballsupporter! Ingen som blir med? Ingen?

David Villa skal sannsynligvis også ha anstendig betalt, men i hans tilfelle er det mer forståelig. Han er for det første ett hakk bedre og han har for det andre tross alt ikke fått så mye lønn i konkurstruede Valencia den siste tiden. I onsdagens ryktebørs skrev vi at han kun vil til Liverpool dersom han skal til engelsk fotball. I torsdagens, altså denne, forteller vi at han ifølge Sky Sports har gitt Valencia beskjed om at han kun vil til Real Madrid.

Manchester City skal ifølge The Guardian ønske å hente Jermaine Pennant fra Liverpool for å gi Shaun Wright-Phillips konkurranse. Flere som stusser over at Pennant skal kunne klare det?

Franz Beckenbauer savner nok gamle dager, den gang han var en av verdens beste fotballspillere og stadig hadde verdens øyne rettet mot seg. Nå som Franck Ribery er et av de heteste navnene på overgangsmarkedet, benytter i alle fall «Keiseren» enhver anledning til å se navnet i avisspaltene. Nylig uttalte han at Ribery ikke vil bli solgt. Nå har han fått oppmerksomhet igjen ved ifølge Daily Star å snu på saken og si at «hvis han virkelig vil dra, skal vi løse saken». Manchester United og Chelsea, samt Barcelona og Real Madrid, står i kø utenfor kontoret til Beckenbauer.

Karim Benzema i Lyon er et annet hett navn. Den franske spissen skal ha fortalt Lyon at han ønsker å bli i klubben også neste sesong, angivelig til skuffelse for både Manchester United og Arsenal, kan man lese i Daily Express.

Vi vet at Liverpool-fansen hater The Sun, men det hender jo at avisen har interessant stoff likevel. Det er oftere interessant enn sant, kan vi vel anta. Avisen skriver torsdag at Arsenals Robin van Persie er aktuell for Manchester United og at Javier Mascheranos agent har vært i samtaler med Barcelona.

Tottenham skal være i samtaler med Real Madrid om en overgang for Arjen Robben, skriver The Independent, men skal ikke være begeistret for tanken om å betale hele lønna til nederlenderen. Samtidig skal Tom Huddlestone være aktuell for Aston Villa, muligens i bytte mot Nigel Reo-Coker, forteller Daily Mirror.

Cristiano Ronaldo, husker du han? Portugiserens agenter forhandler om kontrakten hans i Real Madrid, slik at overgangen fra Manchester United kan fullføres. Ifølge Daily Mail skal den store utfordringen være å bli enige om bonusutbetalinger basert på reklameinntekter og imagerettighetene. Hvor mye kan egentlig imaget til Cristiano Ronaldo være verdt?

Og til slutt:

Manchester City benekter at Robinho skal leies ut til Barcelona, forteller The Times, mens Daily Mirror skriver at City har avslått Sporting Lisboas bud på 50 millioner kroner for Felipe Caicedo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.