RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torsdagens Premier League-rykter

(AP/Scanpix)
Cesc Fabregas smigres av Real Madrid.

I et stort intervju med The Sun forteller Cesc Fabregas at han godt kan tenke seg å spille for Real Madrid selv om han vokste opp i Barcelona og hele familien er Barca-fans. The Sun hevder at Fabregas omtaler Arsenal som «impotent», men ikke et eneste sted i artikkelen bruker den 22 år gamle spanjolen dette ordet eller noe som ligner.

Han forteller imidlertid at fraværet av trofeer irriterer ham kraftig. Arsenal har ikke vunnet ligaen siden 2004 og har siden FA-cupseieren i 2005 kun vunnet ligacupen (2007). Det er selvfølgelig lite å skryte av for en så stor klubb. Oppslaget i The Sun kan få mange til å tro at Fabregas er på vei bort fra Arsenal, men ingen av sitatene i saken tyder egentlig på det.

Det er nok langt større sjanse for at Fabregas' landsmann Alvaro Arbeloa forsvinner fra engelsk fotball. Liverpools høyreback har fått konkurranse i form av Glen Johnson, og ettersom Liverpool trenger penger er det stor sannsynlighet for at Arbeloa blir solgt. Ifølge The Guardian har Real Madrid lagt inn et bud på fem millioner euro, som Benitez skal ha avslått i påvente av et høyere bud.

Liverpool har også mottatt et bud på klubbens sorte får, Charles Itandje, som nok er mest kjent for å ha fleipet og provosert under minnestunden tidligere i år, da Liverpool by markerte at det var 20 år siden tragedien på Hillsborough. Malaga vil gjerne ha franskmannen - spørsmålet er om Itandje i framtiden helst vil ha spilletid eller den lukrative lønningen han har i dag. Hvis Itandje følger opp provokasjonen fra minnestunden med å nekte en overgang for å sitte på en feit lønnssjekk, kan det bli utrygt for ham å ferdes i gatene i Liverpool utover høsten.

En som visstnok ferdes gatelangs i England for tiden, nærmere bestemt i London, er sportsdirektør Marco Branca i italienske Inter. Han har fått i oppdrag av trener José Mourinho å kjøpe Ricardo Carvalho og Deco til Inter. The Sun hevder at italienerne skal være villig til å gi ti millioner pund for duoen.

Det blir småpenger i forhold til Cristiano Ronaldos neste overgang, hvis den noen gang skulle bli en realitet. Real Madrid vil ifølge Daily Telegraph legge inn en klausul i portugiserens kontrakt, som slår fast hva det vil koste å kjøpe ham fri. Potensielle kjøpere kan velge mellom å kjøpe Aker fra Kjell Inge Røkke, eventuelt både SAS og Norgwegian, eller Cristiano Ronaldo. Sistnevnte - altså fotballspilleren - vil være dyrest. Han kan kjøpes fri for drøyt ti milliarder kroner.

Manchester United nøyer seg med Antonio Valencia, hvis Old Trafford-klubben får lov. Wigan forteller ifølge Daily Mail at klubben har mottatt «akseptable» bud fra både United og Real Madrid på mellom 140 og 180 millioner for vingen fra Ecuador.

The Independent kjører torsdag samme sak som Daily Star hadde onsdag, nemlig at Manchester United vil ha Sergio Agüero fra Atletico Madrid. Det styrker jo sannsynligheten for at det ligger noe i ryktene. Den unge argentineren scoret ifølge BBC 17 ligamål forrige sesong og verdsettes til drøyt 450 millioner kroner. For samme pris kan du få 4,5 prosent av Cristiano Ronaldo.

Vi sier som Spencer Tracy: Det er en gal, gal, gal, gal verden!

Nede på landjorda forsøker Sunderland å hente Peter Løvenkrands fra Newcastle for null og niks, melder The Sun, mens Stoke ifølge Daily Telegraph har lagt en annen Newcastle-spiller - Alan Smith - til sin ønskeliste.

Tottenham er i ferd med å sende Adel Taarabt til Malaga på lån, med opsjon på kjøp for 25 millioner kroner, melder Daily Mirror. Det betyr vel at han ikke er den nye Zinedine Zidane, likevel?

Det er definitivt ikke Stewart Downing. Den nye Zidane, altså. Men han ser i alle fall ut til å få viljen sin, skriver Daily Express, som tolker Middlesbroughs kjøp av Mark Yeates fra Colchester som et tegn på at Downing skal selges til en Premier League-klubb.

Den tidligere Sunderland- og Liverpool-spissen Djibril Cisse skal ifølge Daily Star være i ferd med å skrive under for Panathinaikos. Tyrkiske Besiktas ønsker John Utaka fra Portsmouth og nyopprykkede Atromitos vil ha Utakas lagkamerat Sol Campbell.

Til slutt avslutter vi med dagens herligste kommentar:

Theo Walcott sier at han spilte så dårlig mot Finland i U21-EM at selv foreldrene hans buet på ham!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere