*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Scott Heppell/AP

Liverpool kobles stadig til «feil» Sunderland-spiss.

Kenwyne Jones er blitt satt i forbindelse med Liverpool i lang tid nå, selv om det er hans spissmakker Darren Bent som scorer de fleste målene i Sunderland. Torsdag melder Daily Mirror at Jones vil bli leid ut til Liverpool, og at overgangen vil gjøres permanent først etter sesongen. Forklaringen er at dette bidrar til at begge klubbene kan bokføre overgangen i neste skatteår, som begynner i april.

Uansett om Jones kommer inn porten til Anfield eller ikke, kan Ryan Babel forsvinne fra Liverpool. The Sun hevder at nederlenderen har ombestemt seg og nå ønsker å slå til på tilbudet om å gå til Birmingham for ni millioner pund. Det kan muligens få betydning for Aiden McGeady, som Birmingham ønsker å kjøpe fra Celtic. Den skotske storklubben krever ifølge Daily Mirror 11 millioner pund for vingen, og Alex McLeish henter neppe begge til Birmingham.

West Ham er i ferd med å sikre seg Benni McCarthy, ifølge Daily Star. Londonklubben skal ha sendt Blackburn et bud på 1,2 millioner pund for den sørafrikanske spissen. Uten at vi ønsker å fornærme McCarthy kan det vel hende at Stoke gjør en bedre handel dersom klubben får akseptert sitt tilbud om å gi to millioner pund til Real Madrid for Ruud van Nistelrooy. Daily Star hevder i alle fall at et slikt bud er sendt. West Ham skal også være interessert i van Nistelrooy, ifølge nettstedet imscouting.com.

The Times kan torsdag fortelle at Everton ønsker å låne Philippe Senderos fra Arsenal. Den sveitsiske midtstopperen er kjent for å være mer gavmild overfor motspillere enn han skjeggete fyren på Nordpolen er overfor barn, så dette kan jo bety at publikum på Goodison Park får en ekstra spennende sesongavslutning. Evertons manager David Moyes vil dessuten - ifølge Daily Mirror, bør det påpekes - gjerne selge James Vaughan i løpet av januar.

Everton håper for øvrig at Mikel Arteta kan gjøre comeback etter sin kneskade når Liverpool er motstander 6. februar.

James Beattie kan bli Erik Nevlands nye spisskonkurrent i Fulham, dersom Daily Mirror har rett i at Roy Hodgson vil hente ham fra Stoke, mens Wigan vil betale fire millioner pund for Mallorca-spissen Aritz Aduriz.

I Manchester City insisterer Robinho på at han ikke har noen problemer med manager Roberto Mancini. Brasilianeren ble byttet både inn og ut mot Everton sist helg, men er ifølge Daily Mirror innstilt på å vise seg verdig en plass på laget. Manchester City håper ifølge Daily Mail å kjøpe venstrebacken Cristian Ansaldi fra Rubin Kazan.

Les også: Mancini vil ha Flamini og Gago

The Sun forteller også at Emmanuel Adebayor har intensjoner om å returnere til Manchester tidsnok til å kunne spille semifinalereturen mot Manchester United i ligacupen. Adebayor fikk fri på ubestemt tid etter at Togo ble utsatt for et maskingeværangrep i Angola like før afrikamesterskapet startet.

Sist, men ikke minst, kan vi nevne at Guus Hiddinks agent hevder at Liverpool er en av flere klubber som har kontaktet ham. Det var neppe Rafael Benitez som ringte ...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag