RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix (Reuters/Scanpix)

Torsdagens Premier League-rykter

Sist oppdatert:
Manchester United er på keeperjakt.

Manchester United har en meget solid sisteskanse i veteranen Edwin van der Sar, men det er uvisst hvor lenge til den tidligere Fulham-keeperen holder. 39-åringen har gitt beskjed om at han i hvert fall tar en sesong til på Old Trafford, men Sir Alex Ferguson gjør nok lurt i å planlegge litt fram i tid.

Skotten skal ikke være storfornøyd med Ben Foster, og United har blitt linket til en rekke burvoktere den siste tiden. Tyskerne Rene Adler og Manuel Neuer har blitt nevnt, men den heteste kandidaten skal være franske Hugo Lloris som spiller bakerst for Lyon. Ifølge engelske medier skal United være villig til å legge rundt 150 millioner kroner på bordet for keeperstjernen.

Men det er nok ikke i den røde delen av Manchester at sjekkheftet kommer til å bli brukt hyppigst i ferien. Akkurat den kampen er det nok Manchester City som går seirende ut av. De lyseblå er som alltid på jakt etter alle med fotballsko, og nestemann inn porten på City of Manchester Stadium skal være tyske Jerome Boateng. Han skal på det nærmeste være klar.

Roberto Mancini kunne sikkert også tenkt seg franske Franck Ribery, men akkurat torsdag er ikke City nevnt i forbindelse med Bayern München-stjernen. Det er imidlertid Chelsea, Barcelona og Real Madrid. Klubbene skal være villig til å betale rundt 400 millioner, men det tyske storlaget har lite lyst på pengene.

Om de ikke skulle få napp på Ribery har Real Madrid en alternativ plan. Den spanske storklubben håper nemlig å snappe opp David Silva foran nesa på Manchester United. Valencia-vingen skal være verdsatt til drøye 200 millioner og hovedstadslaget håper å fullføre handelen før VM i Sør-Afrika.

Tidligere Chelsea-manager José Mourinho er også på banen. Den portugisiske taktikeren skal ifølge svært lite troverdige Daily Mail ha uttalt at han tror Liverpools Steven Gerrard kommer til å signere for hans Inter til sommeren. Mourinho er en stor beundrer av Liverpool-kapteinen, og håper at de rødes økonomiske problemer kan føre til at spilleren blir solgt.

Inter-sjefen er også interessert i å hente tyske Michael Ballack fra Chelsea. Midtbanemannen har ikke fått noe nytt tilbud på Stamford Bridge, og står uten kontrakt til sommeren.

En av Mourinhos motstandere i Serie A er Palermo, og de rosa skal viss nok være i ferd med å sikre seg Manchester United-talentet Federico Macheda. På lån neste sesong vel å merke.

Til slutt bør det vel også nevnes at Sunderlands Steed Malbranque ikke ønsker å forlate England. Vingen er ønsket av Bordeaux, men trives så godt i Sunderland at han ikke vil ta den korte veien fra balløya og tilbake til hjemlandet.

Kilder: The Guardian, Daily Star, Daily Mirror, Daily Mail, Imscouting, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere