*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix/AFP

Avram Grant har fått dødskysset, mens Manchester United jakter en ny portugiser - og en Tottenham-stjerne.

16.09.10 12:17

Au, da. Etter null poeng på fire kamper er West Ham årets skuffelse, og Avram Grant har neppe gjort jobben enklere for seg selv ved å insistere på at han skal feire Yom Kippuer i stedet for å lede London-laget mot Stoke til helga. Spekulasjonene rundt israelitten framtid raser, og nå har han fått dødskysset:

«Han sitter trygt!», sier West Ham-eier David Gold, kanskje inspirert av måten Tarje Nordstrand Jacobsen fredet Kjell Jonevret på dagen før han ga svensken sparken? Den tidligere Pompey-sjefen er i alle fall bettingselskapenes favoritt til å være den neste manageren som får fyken – og til 3,5 i odds kan vel dagens Gold-uttalelese fort bli en gullgruve?

Han bryter dog ikke sine prinsipper, den godeste Grant. Nylig kom jeg over en statistikk som viste at han kun hentet spillere med utenlandsk pass, og derfor er det ikke overraskende over at dagens West Ham-objekt har nettopp det. Watford-forsvareren Jay DeMerit er nemlig amerikaner, men West Ham får konkurranse av Stoke og Everton. Ut dørene på Upton Park kan Frank Nouble forsvinne, spissen – ikke overraskende med engelsk pass – er ønsket av Swansea.

Langt større fisk jages på Old Trafford. Ingen overraskelse der, med andre ord, ei heller at Sir Alex Ferguson igjen vender blikket mot Portugal etter suksessen med nyinnkjøpte Bebe. Wilson Eduardo (20) kan være den neste spissen som tar turen til treningsanlegget på Carrington. Tottenhams Wilson Palacios er også ønsket av Sir Alex – mye som følge av Uniteds skadesituasjon, eller er det mottoet om at «du kan aldri ha for mange Wilson'er i laget ditt» som er drivkraften?

Det får selvsagt ikke London-laget til å ta bølgen, men etter at Big Harry på sensasjonelt vis gikk i hvilemodus da overgangsmarkedet kokte i sommer, har Spurs-manageren tenkt å slå hardt tilbake når de første nyttårsrakettene er sendt opp i London. Imidlertid kalles Hoffenheim-spissen Peniel Mlapa (19) for «den nye Adebayor», noe som kan gjøre selv Redknapp en smule skeptisk. Lazios Mauro Zarate kan det dog bli vanskeligere å få til London. Tottenham ble koblet til argentineren tidligere i uka, men Lazio-president Claudio Lotito insisterer på at 23-åringen ikke skal noe sted.

Malagas spiss Juanmi kan imidlertid ende opp i London, siden 18-åringen er ønsket av Chelsea, mens Arsenal er mest opptatt av å sikre sine bakre rekker. Arsène Wenger planlegger et raid i Schalke, hvor keeper Manuel Neuer (24) og stopperen Benedikt Howedes (22). Og når Wenger først har tatt turen til Tyskland, håper han også å få med seg Werder Bremen-vingen Marko Marin, men får kamp fra Manchester United om 21-åringens signatur. Fergusons interesse vil likevel være avhengig av utviklingen til Antonio Valencia, ifølge The Independent er det likevel ikke sikkert at ecuadorianeren er ferdig for resten av sesongen.

Vi blir i den røde delen av Manchester (sorry, City-fans, i dag er det stille, men vi lover dere rykter i bøtter og spann når overgangsvinduet igjen skal åpnes!), hvor Michael Owen surmuler over at han ikke får spille a-lagsfotball. Kun to Premier League-innhopp er det blitt på den forhenværende Liverpool-helten, men med kun tre nettkjenninger på sine 21 seriekamper for United er det kanskje ikke så rart at Ferguson er skeptisk?

Lenger vest sitter Roy Hodgson og biter negler foran søndagens storkamp, og med kun fem poeng på fire kamper kan den tidligere Viking-sjefen gå en tøff tid i møte hvis Liverpool ikke leverer mot United til helga. Cluj-spiss Lacina Traore kommer i alle fall ikke til å kunne hjelpe Liverpool-manageren nå, men kanskje kan 20-åringen bidra etter jul – han er ønsket av Liverpool, melder ikke så altfor troverdige kilder på balløya. Mer substans er det nok i ryktene om Mario Gomez. Bayern München sa nei til et utlån til Anfield i sommer, men Liverpool skal fortsatt være interesserte i den tyske landslagsspissen.

Ellers vil Carlos Queiroz tilbake til Premier League etter Norges-fadesen, James Vaughan vil bort fra Everton når sesongen er over, Charles N'Zogbia vil ha fast plass i Wigan og jeg personlig kunne godt tenke meg et klekkelig lønnstillegg.


Kilder: Sporting Life, BBC, Mirror, Sun, Guardian, Caughtoffside.com, imscouting.com, Daily Star, Talksport.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.