RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: RODRIGO ARANGUA (Afp)
Sist oppdatert:
Torres ut? Hva gjør vel det hvis man får denne karen inn på Anfield?

Liverpool-supporterne våknet opp til nyheten om at både Pepe Reina og Fernando Torres har hemmelige klausuler i kontraktene sine, noe som gjør at de kan? vil? skal? forlate Liverpool med en gang nyttårsrakettene er sendt opp. Ikke akkurat et drømmescenario for hardtprøvede Kopites, selv om Torres til City kan gi nærmere en halv milliard, og Reina - til Arsenal (sorry, United-supportere) for snaut 200 millioner, men Nettavisen bringer med glede nyhetene om at det også kan renne inn folk i svingdørene på Anfield:

Det er nemlig mange som kobles til Liverpool på denne høsttunge torsdagen:

Mario Gomez er tysk landslagsspiller, 25 år og har scoret mål i annenhver Bundesliga-kamp han har spilt. I Bayern München får han imidlertid ikke fast plass, og siden den tyske storklubben trenger penger til å finansiere kjøpet av Edin Dzeko (og de trenger mye, siden Manchester City også er på Wolfsburg-spissen), så er de klar for å la Gomez ta flyet over til John Lennon Airport.

Der er det også en del andre som kan dukke opp når jula nærmer seg: Liverpool-legende og pt -ambassadør Kenny Dalglish har nemlig vært i Bulgaria og studert Lilles Eden Hazard. Han likte hva han så av den 19 år gamle midtbanespilleren. Se heller ikke bort fra at engelske tabloidaviser vil være villige til å finansiere deler av overgangen for å få fart i opplagstallene. Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United og Arsenal skal også følge stortalentet, som er verdsatt til rundt 100 millioner.

Blaise Matuidi er en annen midtbanespiller som tjener til livets opphold i Frankrike, men det ønsker han ikke lenger. Juventus har lagt ut følere, og selv om 23-åringen føler seg «smigret», gjør han det helt klart at Premier League er stedet for ham. Liverpool og Arsenal står først i interessentkøen.

Roysten Drenthe har ikke fått mye spilletid i Real Madrid, men Liverpool liker tydeligvis det de har sett av flankespillerens låneopphold i Hercules. Nå skal Merseyside-giganten allerede ha kontaktet José Mourinho for å få hentet 23-åringen til sommeren.

Spisser er også mangelvare på Anfield, og dermed har man lagt inn bud på Mainz-spissen Adam Szalai. Bolton skal også ha fått et bud forkastet, noe som kanskje er like greit siden ungarerens scoringssnitt de siste to sesongene ligger på under 0,2 mål per kamp.

Denne karen er imidlertid marginalt mer effektiv: Diego Forlan, intet mindre, godtfolk! Storscoreren mistenkes for å skulle flytte fra den spanske hovedstaden til sommeren, blant annet som følge av at Atlético Madrid ønsker å hente inn Lyons Lisandro Lopez. Liverpool og Tottenham skal stå først i køen ifølge de, selvsagt, høyst troverdige ryktene fra balløya.

Ellers er det nokså stille på balløya den siste torsdagen i oktober. Mest oppmerksomhet får Robbie Keane, som noe overrasket skal være ønsket av Juventus, tydeligvis ikke skremt av at Spurs-spissen ikke fant nettmaskene en eneste gang sist gang han spilte i italiensk toppfotball. Monacos Dieumerci Mbokani skal være favoritt til å erstatte iren i Tottenhams spissrekke.

Romelu Lukaku er en gjenganger i disse spaltene, i dag er det Real Madrid og Chelsea som er favoritter til å sikre seg «den nye Drogba», mens Steven Pienaar snart er Bosman-spiller, og kan havne i enten Inter Milan, Chelsea, Manchester United eller Tottenham.

Litt lavere sikter Blackburn, som fikk seg en solid nedtur da millionpundsløftet fra de (mulige) nye eierne viste seg å være rupiløfter. Birminghams Sebastian Larsson og Manchester Citys John Guidetti er derfor hva man kan ha råd til på Ewood Park, mens Hajduk Split-forsvarer Ivan Strinic kan ende opp på St. Andrews.

(Kilder: Sporting Life, BBC, Daily Mail, Daily Mirror, The Guardian, The Times, The Sun, Caughtoffside, Imscouting)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere