Torsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Hvorfor spille mot Andy Carroll når du kan spille med ham, tenker Arsenal.

11.11.10 12:29

Tidligere i uken gikk ryktene om at Manchester United-boss Sir Alex Ferguson vurderte en overgang for Barcelonas Bojan Krkic i januar. Den tyggeglade skotten er imidlertid ikke den eneste som har tenkt den tanken, skal man tro torsdagens skriverier på balløya. Arsenal-sjef Arsène Wenger skal nemlig også være interessert i å hente den 20 år gamle spissen.

Men Krkic er langt fra den eneste som blir satt i forbindelse med londonklubben. Også Newcastles velfriserte Andy Carroll, som har imponert stort for Tyneside-klubben i høst, skal stå på ønskelisten til Arsenals franske manager. Det blir spekulert i at en overgangssum på rundt 150 millioner kroner kan få fram et salg av den storvokste måljegeren bort fra St. James' Park.

Keepersituasjonen har lenge vært en grunn til fortvilelse på The Emirates, og til tross for at klubben har flere lovende unge burvoktere i stallen, er det ingen tvil om at Wenger foretrekker rutine mellom stengene. Shay Given ble nevnt i sommer, og nå dukker irens navn på ny opp. Også her kan imidlertid «The Gunners» få kamp av Man United, samt skotske Celtic.

En annen keeper som er et alternativ på Old Trafford er tyske Manuel Neuer. Skuddstopperen har også tidligere blitt linket med de røde fra Manchester, og til sommeren kan det hende at Ferguson endelig gjør et framstøt og skaffer seg den mye omtalte erstatteren til veterankeeper Edwin van der Sar.

Også Jeremy Menez skal være i Uniteds søkelys for tiden. Franskmannen, som til daglig tjener til livets brød i Roma, skal være en av flere angrepsspillere som Ferguson vurderer.

Og det er ikke måte på hvor mange spillere som linkes med diverse storklubber i Premier League denne torsdagen.

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Everton skal alle ha et håp om å sikre seg kroaten Sime Vrsaljko i januar. Det er presidenten i forsvarsspillerens klubb Dinamo Zagreb som avslører den enorme interessen.

PSVs Balasz Dzsudzsak er en annen mann som kan havne på balløya. Arsenal, Liverpool og Tottenham skal alle følge ham.

Liverpool har for øvrig også et par andre spillere på ønskelisten. Ivica Olic fra Bayern München og Basels Valentin Stocker blir begge torsdag nevnt i forbindelse med de røde.

På andre siden av Stanley Park står det tapas på meyen. David Moyes har latt seg inspirere av måltidet, og vurderer derfor en overgang for den spanske vingen Alex Cruz fra Gimnastic.

Moyes skal også kikke nærmere på Hapoel Tel Avivs Itay Shechter, skriver de kulørte aviser torsdag. Shechter er spiss og skal også være på ønskelisten til Avram Grant i West Ham.

Nigel De Jong, av mange betegnet som en grisespiller, kan være på vei bort fra Manchester City allerede i januar. Tyrkiske Fenerbahce skal være ute etter mannen som utrolig nok ikke ble utvist i sommerens VM-finale mot Spania.

Onsdag gikk det rykter om at Inter-trener Rafael Benítez hadde et håp om å hente sin tidligere elev Daniel Agger fra Liverpool. Nå skal også AC Milan ha kastet seg inn i kampen om dansken. Kanskje noen burde fortelle italienerne, eller rettere sagt italienske journalister, at Agger er skadet for tiden.

Litt mer Tottenham nå. Vår alles kjære «wheeler and dealer», Harry Redknapp, håper å få til en avtale for Newcastles Mike Williamson så fort overgangsvinduet åpner i januar.

I Stoke trives tidligere Arsenal- og Liverpool-spiller Jermaine Pennant som plommen i egget, og vingen skal være klar til å takke nei til italiensk interesse fra Napoli og Sampdoria for å bli værende med «The Potters» på Britannia Stadium.

Til tross for at Gérard Houllier og John Carew skal ha skværet opp etter den smått berømte ordkrigen forrige helg, vil ryktene rundt nordmannens framtid på Villa Park ingen ende ta. Og ja, det er fortatt franske Bafetimbi Gomis som skal erstatte den forvokste Lørenskog-gutten.

Og helt til slutt. Blackburn er hypp på en ny back, og tror at tsjekkiske Marek Jankulowski kan fylle den rollen bra på Ewood Park. Spillerens kontrakt med AC Milan går ut til sommeren.

Kilder: BBC, Sportinglife, The Sun, Talksport, Daily Mirror, Daily Mail.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag