*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: (AFP/Scanpix)

Chelsea har en fantastisk sjanse til å sikre seg «nye Theo Walcott».

13.01.11 10:52

Onsdag skrev engelsk presse at Liverpool lå best an til å sikre seg den nye Theo Walcott, Southampton-spilleren Alex Oxlade-Chamberlain. Torsdag har saken tatt ikke bare én, men to nye vendinger. Og kanskje blir Liverpool slått av Manchester United igjen.

Nå hevdes det nemlig at United kommer til å starte budkrigen på spilleren med et første bud på fem millioner pund pluss en del tilleggsutbetalinger ved x antall spilte kamper. Det behøver likevel ikke bety noe. Ifølge Daily Mail er spilleren selv nemlig Chelsea-fan, og ønsker seg helst til Stamford Bridge.

Manchester City har faktisk ikke blitt koblet til stortalentet, men forklaringen er trolig enkel nok. Ifølge manager Roberto Mancini er det nemlig kun én spiller som ikke er spiss som kan forsterke laget hans, og det er Tottenhams Gareth Bale.

- Gareth står øverst på ønskelista vår til sommeren, sier Mancini til Metro.

Samtidig nærmer det seg en avklaring med Emmanuel Adebayor. Fulham er villig til å betale 80.000 pund av 26-åringens ukelønn hans hvis de får ham på lån, uten at City er altfor imponert av det. De vil gjerne kvitte seg med hele lønnsutgiften på 140.000 pund. Da lukter det plutselig veldig Real Madrid av det hele. Spanjolene skal i alle fall være interesserte og har også råd.

Manchester United-manager Alex Ferguson lar seg sjelden interessere av spillere over 24 år, i alle fall ikke nå for tiden, og det bærer torsdagens rykter også preg av.

United skal nemlig ha lagt inn et bud på 3,7 millioner pund for den franske U18-landslagsspilleren Raphael Varane. 17-åringen har allerede debutert for Lens, og følges også av Arsenal og Chelsea. En annen 17-åring, Ipswich-spiller Connor Wickham, imponerte igjen da Ipswich slo Arsenal 1-0 i den første ligacupsemifinalen onsdag, og følges visstnok av Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham og Manchester United – men hevder at han ikke lar seg stresse av det.

Samtidig skal den 21 år gamle Partizan Beograd-spilleren, Radosav Petrovic, også være på Uniteds ønskeliste. Inter og Juventus skal ha ledet an i kampen om den defensive midtbanespilleren fra Serbia, men ifølge rapporter fra Italia har United og Tottenham nå sneket seg foran italienerne i køen.

United skal visstnok også være først i køen for å sikre seg Lyons playmaker, Yoann Gourcuff, til sommeren. Prisen for 24-åringen? Opp mot 24 millioner pund.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Blackpools playmaker, Charlie Adam, blir langt ifra like dyr, men Ian Holloway er likevel klar på at de budene klubbene har fått – på 3,5 millioner pund – er en fornærmelse mot spillerens kvaliteter. Han understreker at hvis de skal slippe Adam skal de ha godt betalt – og at pengene må komme fra en toppklubb. Av en eller annen grunn mener imidlertid Holloway at Liverpool fortsatt kan kategoriseres som toppklubb – og at han derfor kan være villig til å sende 25-åringen dit.

Uansett hva som skjer med Adam skal Holloway ønske seg Arsenals Aaron Ramsey på lån.

Når vi snakker om fornærmelser, så må ikke glemme Aston Villa. Peterborough har nemlig latt seg fornærme av Villas bud på 500.000 pund for keeper Joe Lewis. Boro påpeker at Lewis er 23 år gammel, har vært innom det engelske U21-landslaget og vet selvsagt at Aston Villas førstekeeper, Brad Friedel, fyller 40 år til våren.

Arsenal-manager Arsène Wenger blir trolig ikke fornærmet om Juventus gjør alvor ut av det neste ryktet. Italienerne skal nemlig stå klare til å by 20 millioner pund for Andrei Arsjavin, og det kan friste Wenger til et salg.

Samtidig forsvinner tredjekeeper Manuel Almunia ganske så sikkert, nå er det tyrkiske Galatasaray som er aktuell ny klubb, mens Wenger vurderer å hente hjem Matthew Upson fra West Ham for å forsterke midtforsvaret.

I så fall vil veteranen Sol Campbell tette hullet Upson etterlater seg på Upton Park.

Et par spillere ser også ut til å glippe for Premier League. Ricky van Wolfswinkel kunne blitt en navnehit, men har brukket kragebeinet. Dermed ser det tidligst ut som om Utrecht-spilleren reiser til England til sommeren. Samtidig skal Romas Philippe Mexes, som har vært aktuell for Chelsea og Liverpool, nå være på vei til AC Milan for å dekke over for skadeproblemene de har.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Helt til slutt: Stoke ser ut til å by to millioner pund for Aston Villas midtstopper, Curtis Davies, Cardiff vurderer å hente hjem Danny Gabbidon som ikke blir enig med West Ham om ny kontrakt og er gratis til sommeren, Roque Santa Cruz´ overgang tilbake til Blackburn kommer stadig nærmere og da kan Blackburns Jason Roberts fort erstatte uheldige Jamie Mackie i QPR, som brakk beinet mot nettopp Blackburn lørdag.

Og det var det.

18 dager igjen av overgangsvinduet, dere.

Her er de bekreftede overgangene så langt i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.