*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: Victor Caivano / AP

Gary Neville kan få enda mer konkurranse om plassen i Manchester United.

20.01.11 12:30

Det er høytid for ryktebørsen nå som overgangsvinduet nærmer seg siste fase. Vi har som vanlig hentet både troverdige og bokstavelig talt utrolige rykter fra engelske aviser og nettsteder.

Caughtoffside.com tilhører den siste kategorien, men skal i det minste ha ros for å tenke stort når diktningen foregår. Noen av sakene deres kan jo slumpe til å treffe.

Både Arsenal og Manchester United kobles til Real Madrids forsvarsspiller Sergio Ramos. Han verdsettes angivelig til 25 millioner pund. Arsenal er ikke akkurat kjent for å bruke så store summer på spillerkjøp, mens Manchester United allerede har en fantastisk høyreback i Gary Neville i stallen, så vi kan vanskelig se at dette kan stemme.

Vent nå litt! Skrev vi at United har en fantastisk høyreback i Gary Neville? Beklager – vi tok visst feil av januar 2011 og januar 2001. Sergio Ramos kan jo også brukes som midtstopper, så et dårlig kjøp vil han neppe være.

Daily Telegraph mener at Manchester United har sett seg ut Evertons Leighton Baines eller Fabio Coentrao (Benfica) som erstatter for Patrice Evra dersom franskmannen forsvinner til Real Madrid i sommer. Vi anbefaler på det varmeste at Sir Alex Ferguson kikker på Paul Konchesky i Liverpool dersom Evra blir solgt.

Talksport kan for øvrig fortelle at Borussia Dortmund har gitt United beskjed om at Shinji Kagawa (21) vil koste 20 millioner pund. Den offensive midtbanespilleren har scoret åtte mål på 17 kamper i Bundesliga denne sesongen.

Vi er ennå ikke helt ferdig med Manchester United. Michael Owen kan nemlig forsvinne fra Old Trafford og kjøre nordover til et lysere sted – nemlig Stadium of Light. Sunderland har ifølge caughtoffside.com planer om å hente inn Liverpools fortapte sønn som erstatter for Darren Bent. Tankegangen er vel at ingen kan erstatte en leiesoldat bedre enn en leiesoldat.

Daily Express har imidlertid lagt andre planer for Sunderland. Tottenhams Roman Pavljutsjenko verdsettes til 13,8 millioner pund, en pris som skal ha fått Steve Bruce til å flytte fokuset til Ricardo Fuller i Stoke og Hugo Rodallega i Wigan samt – og denne er morsom – Kevin Phillips i Birmingham. Phillips har, som mange journalister i Norge klarer å si i fullt alvor, framtiden foran seg i og med at han bare er 47 år gammel.

Sunderland er også interessert i Wigan-vingen Charles N’Zogbia, som ikke akkurat går Jamie Carragher i næringen når det gjelder klubbtrofasthet. Det er The Times som melder at N’Zogbia er aktuell for Sunderland, så dette ryktet kan dere faktisk bite merke i.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PA Photos/Scanpix

Vi flytter oss til London.

Chelsea er på jakt etter svar og Carlo Ancelotti tror Alexis Sanchez kan skjule seg i fasiten. Udinese-stjernen blir en dyr mann – The Sun mener at italienerne krever 25 millioner pund for chileneren. Vi vil gjerne minne Chelsea om at man for den summen kan få kjøpt både Lucas Leica og Christian Poulsen fra Liverpool.

Chelsea har også festet blikket på David Luiz i Benfica, som vi har nevnt til det kjedsommelige i denne spalten. Ifølge Daily Mail er Manchester Citys Joleon Lescott en reserveløsning. Vi vil igjen gjerne komme med en anbefaling til Chelsea, nemlig Sotiris Kyrgiakos i Liverpool.

Apropos Liverpool: Luis Suarez er som kjent ønsket, og det er ifølge Daily Mirror fortsatt mulig at Ryan Babel forsvinner til Ajax som en del av en byttehandel. Han får i så fall med seg en koffert med atskillige millioner pund som han skal gi til nederlenderne.

Keisuke Honda, som spiller for CSKA Moskva, har sendt sin agent til England for å diskutere en overgang til Premier League, og også her er Liverpool involvert. Også Arsenal og Aston Villa skal vise interesse for japaneren, melder sport.co.uk.

Liverpool er forresten interessert i å skjære vekk litt daukjøtt. Daily Mail hevder at man forsøker å overtale Fulham til å ta tilbake Paul Konchesky, som kom fra Craven Cottage for fire millioner pund for bare noen måneder siden. Nå skal det være snakk om et utlån.

Tottenham har som kjent Harry Redknapp som manager, og så lenge det er tilfellet, vil White Hart Lane-klubben alltid være representert i denne ryktebørsen. The Independent – en av få engelske aviser vi faktisk har tiltro til – melder at Redknapp vil forsøke å hente Giuseppe Rossi fra Villarreal. Den tidligere Manchester United-spilleren er for tiden en av profilene i den spanske toppserien.

Tilbake til Manchester og denne gang City. Emmanuel Adebayor har fått beskjed om at han kan høre om Monaco vil ha ham for ni millioner pund, skriver Daily Mirror. Samtidig har Cristiano Ronaldo kommet med et godt råd til Mario Balotelli: Snakk mindre og spill mer! Portugiseren er kanskje inne på noe?

Aston Villa vil sende Stephen Ireland ut på lån og heller hente inn Charlie Adam fra Blackpool for fire millioner pund, melder Daily Mirror. Det er vel ikke det verste som kan skje på Villa Park.

I Birmingham er Sebastian Larsson fortsatt er det heteste navnet. Svenskens kontrakt går ut til sommeren og midtbanespilleren er sterkt ønsket i Blackburn, som håper å hente Larsson allerede nå. Blackburn har for øvrig fått tilbud om å hente Juan Roman Riquelme fra Boca Juniors for seks millioner pund, melder Lancashire Telegraph.

Annonsebilag