*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix

Disse Chelsea-ryktene vil du ikke gå glipp av!

Normalt er det lett å finne mer inspirerende arbeidsoppgaver enn å skrive om Premier League-ryktene de første dagene etter at overgangsvinduet har stengt. Torsdag er ikke dette et problem. Chelsea tar ansvar og gir oss mer enn nok å skrive om.

Enda bedre blir det når Chelsea-stoffet faktisk kommer fra The Independent, som regnes for å være en av de aller mest seriøse avisene på balløya.

Chelsea har som kjent brukt enorme pengesummer på spillerkjøp etter at Roman Abramovitsj kom inn som eier i 2003. Andrej Sjevtsjenko, Michael Essien, Ricardo Carvalho og Didier Drogba kostet for eksempel totalt rundt hundre millioner pund.

Snart begynner implementeringen av Michel Platinis hjertebarn, regelen som skal sikre økonomisk Fair Play (FFP). Den vil bli innført i faser over flere år, og først være hundre prosent på plass i 2018. Dette ønsker Abramovitsj og Chelsea å forberede seg på.

Det holder nemlig ikke med Fernando Torres og David Luiz, som ble hentet inn for totalt 71 millioner pund rett før overgangsvinduet i januar stengte. Ifølge The Independent vil Chelsea til sommeren bruke enda mer penger på å styrke stallen før FFP trer i kraft.

Den nederlandske høyrebacken Gregory van der Wiel i Ajax, den unge og talentfulle belgieren Eden Hazard i Lille og supertalentet Romelu Lukaku i Anderlecht står på ønskelisten. Den stopper heller ikke der; ønskelisten inneholder også Slovakias kaptein Marek Hamsik, som er i Napoli, og St. Etiennes franske ving Dimitri Payet.

Med dette sier vi takk til Chelsea.

Arsène Wenger vil visstnok også spille Hazard. Og skal Wenger spille Eden Hazard, må han først hente ham til Arsenal. Det blir neppe lett. Foruten Chelsea og Arsenal, er ifølge footylatest også Manchester United, Real Madrid og Inter på jakt etter belgieren, mens Liverpool heller vil ha Werder Bremens Marko Marin.

Manchester United er på keeperjakt ettersom Edwin van der Sar legger opp til sommeren. Inters brasilianske målvakt, Julio Cesar, har ifølge talkSPORT utelukket en Old Trafford-tur. Dagens siste dose United handler om QPR-spilleren Adel Taarabt, som ifølge manager Neil Warnock har spolert sjansen til en overgang til United med sin barnslige sutring under en kamp mot Hull City nylig. Det hevder i alle fall gratisavisen Metro.

Vi avslutter med at Stewart Downing ifølge Daily Mirror ber Aston Villa om å tilby Brad Friedel en ny kontrakt og at Manchester City like før vinduet stengte skal ha tilbudt fire millioner pund for den belgiske landslagsvingen Yassine El Ghanassy, men fått avslag. Det hevder i alle fall Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.