*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Inter med gavepakke til Manchester United.

07.07.11 12:01

Onsdag ble det klart at Inter har sikret seg den argentinske playmakeren Ricky Alvarez. 23-åringen har også vært aktuell for Arsenal i sommer, men valgte altså til slutt et liv i sus og dus i Milano. Serie A-klubben skal ha lagt 11,75 millioner euro på bordet for å sikre seg spilleren fra Velez Sarsfield og dette skal viss nok være svært godt nytt for Manchester United.

Det at Alvarez nå er på plass i støvellandet, betyr nemlig at Giuseppe Meazza-klubben skal være villige til å slippe Wesley Sneijder til balløya, skriver britisk presse torsdag. Manager Sir Alex Ferguson har i lengre tid hatt et godt øye til den nederlandske midtbanespilleren og skal nå ha en helt unik sjanse til å lure stjernespilleren bort fra den italienske ligaen.

Det er stor enighet om at Ferguson vil hente inn en ny midtbanemann i sommer og flere navn har blitt nevnt. Det siste skuddet på stammen er Moussa Sissoko fra Toulouse. 21-åringen har imponert i Ligue 1 de siste sesongene og flere storklubber har vist interesse. Ifølge kilder i Frankrike er det nå altså Old Trafford-klubben som skal være favoritt til å sikre signaturen.

Arsenal er i ferd med å miste både Samir Nasri og Francesc Fabregas, noe som betyr at Arsène Wenger nå må grave dypt i pengepungen, for at laget ikke skal seile akterut. Ifølge Daily Mail skal franske Karim Benzema stå høyt på ønskelisten til «professoren». Arsenal skal være villige til å legge 27 millioner pund på bordet for å sikre Real Madrid-spissen nå i sommer.

En annen som kan komme tuslende inn porten på Emirates, er spanske Juan Manuel Mata. Valencia-stjernen imponerte stort under U21-EM nylig og interessen rundt den anvendelige spilleren er stor. Valencia sliter med økonomien og skal være villig til å selge, men krever 21 millioner pund for 23-åringen. I tillegg til Arsenal, skal også rival Tottenham være på banen.

«The Gunners» skal også være svært nær en avtale for Lilles Gervinho, mens også Napolis Ezequiel Lavezzi skal stå på ønskelisten.

Når det gjelder Fabregas, så skal det angivelig være en bitter kamp mellom Barcelona og Real Madrid for å hente spilleren hjem til Spania. Fabregas foretrekker utvilsomt katalanerne, men årets Champions League-mestere stresser ikke. Ifølge The Independent skal Barcelona være villig til å vente til slutten av august for å gjøre det framstøtet alle forventer i sommer.

Den spanske klubben har samtidig avvist at det er et problem at også Real Madrid nå har vist interesse for Arsenal-kapteinen.

Radamel Falcao skal ha uttalt at det ville være en drøm å spille for Chelsea. Med André Villas-Boas allerede på plass i London, er det ikke utenkelig at kolombianeren får drømmen oppfylt.

Carlos Tévez har gjort det klart at han ønsker seg bort fra Manchester City, men de lyseblå har satt en pris på 50 millioner pund på argentineren. Inter-legende Javier Zanetti er imidlertid helt klar på at den italienske toppklubben må se sitt snitt til å hente Tevez til Giuseppe Meazza. Zanetti og Tevez er begge for tiden i Sør-Amerika, der de deltar i Copa America.

City skal viss nok allerede også ha forhørt seg om en erstatter for argentineren, men skal ha fått streng beskjed om å hoste opp 45 millioner pund, om de vil hente David Villa fra Barcelona.

Liverpool er svært nær ved å signere Charlie Adam fra Blackpool, men det er også ventet at Merseyside-klubben vil renske bort litt «daukjøtt» i sommer. Da passer det kanskje godt at West Ham nå skal ha et ønske om å hente Joe Cole tilbake til London. Cole startet karrieren hos «The Hammers», før han ble solgt til Chelsea. Nå vil Sam Allardyce hente spilleren hjem.

En som trolig forlater West Ham i sommer, er Scott Parker. Midtbanemannen har blitt linket til en rekke Premier League-klubber, men nå skal også tyrkiske Fenerbahce ha meldt seg på.

Sunderland har vært aktive på overgangsfronten i sommer og Connor Wickham, Craig Gardner og Ji Dong-Won er alle allerede på plass. Samtidig tyder mye på at Steve Bruce vil prøve å sikre seg Manchester United-trioen Wes Brown, John O'Shea og Darron Gibson. Dermed må noen også ut og Nottingham Forest-manager Steven McClaren tar gjerne imot Bolo Zenden.

Jonathan Woodgate har slitt mye med skader gjennom karrieren, men Stoke håper å gi stopperen en ny vår. Klubben ønsker å gi Woodgate en «lønn etter prestasjoner»-avtale.

Britannia-klubben skal også ha forhørt seg om West Hams Carlton Cole og manager Tony Pullis skal ha øremerket 6 millioner pund for å hente spissen.

En annen Tottenham-figur som er i vinden om dagen er Luka Modric. Kroaten har blitt linket med en overgang til Chelsea, men Spurs er helt klare på at de ikke vil selge juvelen. Styreformann Daniel Levy skal ha uttalt til britiske medier at han heller lar manager Harry Redknapp benke midtbanemannen, enn å selge ham til en londonrival.

John Arne Riise var nær ved å signere for Fulham, før han ble Liverpool-spiller. Nå vil Craven Cottage-klubben gjøre et nytt forsøk og er villige til å legge 2,7 millioner pund på bordet.

Ellers skal West Bromwich snuse på den østerrikske keeperen Jürgen Macho, samt Birmingham-spiller Liam Ridgewell. Wolves er også ute etter sistnevnte. Newcastle skal være villige til å legge 7 millioner pund på bordet for Reading-spiss Shane Long, mens Wigan-sjef Roberto Martinez håper at 3 millioner pund kan sikre ham Getafes Adrian Colunga foran neste sesong.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, Daily Mirror, The Independent, The Sun, talkSPORT, Metro, Daily Star, The Guardian.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.