RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham vil ha Lucas. Det vil også Liverpool.

Tottenham hadde et forholdsvis rolig overgangsvindu i sommer og flere ble nok litt overrasket over at manager Harry Redknapp ikke dro en kanin ut av hatten like før stengetid. Klubben hentet likevel nyttige folk som Brad Friedel, Scott Parker og Emmanuel Adebayor, samtidig som viktige Luka Modric ble værende. Stortalentet Souleymane Coulibaly kom også inn porten.

Og selv om mange Spurs-fans sikkert var brukbart fornøyd med sommerfangsten, så ser det ikke ut til at ryktemakerne på balløya er det. Torsdag er det Tottenham som står i fokus i tabloidene og klubben blir linket med en rekke spillere. I første rekke dreier det seg om offensive krefter og det er ikke utenkelig at det kommer en og annen målfarlig spiller inn i januar.

Ifølge talkSport skal Redknapp være interessert i å sikre seg den brasilianske midtbanespilleren Lucas Rodrigues Moura da Silva, eller bare Lucas. Sao Paulo-spilleren beskrives som en offensiv midtbanemann med nese for mål. Spurs må imidlertid belage seg på kamp fra Liverpool. Skulle de røde få napp på 19-åringen, kan det fort bli forvirrende tider på Anfield.

En brasse som imidlertid ikke blir Tottenham-spiller, om man skal tro skriveriene, er spissen Leandro Damiao. Barcelona skal nemlig ha satt unggutten høyt på ønskelisten.

Dermed kan det bli en annen spissløsning på White Hart Lane til vinteren. Klaas-Jan Huntelaar fra Schalke skal viss nok være et alternativ for londonklubben.

Redknapp har tidligere blitt linket med en overgang for David Beckham og nå ser det ut til at Spurs-sjefen fortsatt ikke helt har slått fra seg dette. Veteranens kontrakt med LA Galaxy går ut i november og Tottenham skal angivelig kjenne sin besøkelsestid. Også her blir det imidlertid duket for dragkamp. Nykommer Queens Park Rangers skal nemlig også være interessert.

Vi forflytter oss til Arsenal, der overgangsaktiviteten var stor de siste dagene i august. Men heller ikke Arsène Wenger skal være ferdighandlet og den alltid smørblide franskmann skal nå ha sett seg ut den italienske midtbanemannen Ricardo Montolivo som en mulig forsterkning. Mannen som tjener til vann og brød i Fiorentina, står uten kontrakt neste sommer.

Andrej Arshavin har ikke vært i storform den siste tiden og flere har snakket om at den russiske vingen er over toppen. Slik sett er det ikke utenkelig at det er hold i ryktene om at 30-åringen kan være på vei tilbake til hjemlandet. Anzhi Makhachkala bruker penger som fulle sjømenn og hentet blant andre Samuel Eto'o i sommer. Nå skal Arsjavin stå på ønskelisten.

Tidligere Premier League-spiller Steed Malbranque står uten klubb. Franskmannen ble først utsatt for rykter om at han hadde lagt opp for å ta hånd om sin syke sønn, før det senere kom fram at Malbranque faktisk ikke hadde noen sønn. Ferdig i St. Etienne er han i hvert fall og nå håper den anvendelige midtbanespilleren på en retur til England og Premier League.

Newcastles Nile Ranger var i sommer linket til Queens Park Rangers. Overgangen hadde passet som hånd i hanske navnemessig, men ble aldri noe mer enn løse rykter. Nå skal tidligere Magpies-trener Chris Houghton være ute etter 20-åringen. Houghton er for tiden manager i Championship-klubben Birmingham og tror et lån ut sesongen kan være mulig å få til.

St. James' Park-klubben har imidlertid også ambisjoner om å forsterke i januar. Manager Alan Pardew skal nylig ha vært i Sveits for å finsikte talentfulle Xherdan Shaqiri.

Spissen Vedad Ibisevic ble flere ganger satt i forbindelse med Blackburn i sommer, uten at det ble noen overgang. Klubben håper imidlertid å gjøre et nytt forsøk i januar.

Raul Meireles forlot Liverpool til fordel for Chelsea på tampen av overgangsvinduet for rundt 12 millioner pund. Portugiseren har et godt forhold til manager André Villas-Boas og kan fort få en plass i startelleveren til de blå fra London. Flere britiske aviser skriver torsdag at dette kan gå på bekostning av Frank Lampard og at veteranen kan bli benket i neste kamp.

Til slutt tar vi også med at Liverpool har, som en del av overgangen til stoppertalentet Sebastian Coates, meislet ut en avtale med uruguayanerens tidligere klubb Nacional. Avtalen innebærer at Merseyside-klubben kan sende unge lovende spillere til klubben i Sør-Amerika på lån, slik at de skal får mer spilletid. Livet i Uruguay er imidlertid kanskje ikke noe som frister alle.

Få de siste ryktene direkte til din mobil. Send PLRYKTER til 2242 (tjenesten koster 2,- kroner pr. melding, og det sendes én melding daglig).

Kilder: BBC, Sportinglife, talkSPORT, Daily Mail, The Sun, Daily Mirror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere