*Nettavisen* Sport.

Torsdagens Premier League-rykter

Foto: NELSON ALMEIDA (Afp)

Manchester United vil sprenge banken for brassestjerne.

05.07.12 10:01

Det er selvfølgelig Robin van Persie og hans seneste uttalelser som dominerer ryktebørsen i England denne torsdagen. Spissen uttalte onsdag at han ikke ønsker å skrive på en ny kontrakt med Arsenal, og dermed er spekulasjonene i gang. Både Manchester City og Manchester United er ute etter spissen, mens Arsenal helst vil beholde ham ut neste sesong.

Men siden vi allerede har flere saker ute på urokråka fra Nederland, velger vi heller å kjøre på med litt andre rykter her. Og vi begynner på Old Trafford, der flere enn van Persie står på ønskelisten. Manager Sir Alex Ferguson vil gjerne gjenerobre Premier League-tronen, og vurderer nå å bruke 30 millioner pund på brasilianske Lucas Moura.

Stortalentet, som til daglig spiller i São Paulo, er også ønsket av Real Madrid og Chelsea.

En annen United-brasse, Anderson, kan være på vei bort fra klubben. Benfica skal være interessert i midtbanemannen, som har en fortid i portugisisk fotball, nærmere bestemt Porto.

Ved neste rykte ber vi svorne Liverpool-supportere om å se bort, fordi det stammer fra en avis de ikke ønsker å bli satt i forbindelse med. Ryktet omfatter Andy Carroll og AC Milan, og har blitt fulgt opp på radio av talkSport. De har snakket med Mark Hateley, som oppfordrer den store spissen til å dra til Milan, fordi det vil gjøre ham til en bedre spiller.

For dem som ikke kjenner Mark Hateley, så spilte han for Milan i perioden 1984 til 1987, og det er vel sjanser for at italiensk fotball har endret seg noe siden han sparket ball i støvellandet.

Derfor suser vi videre, og Liverpools trofaste kan igjen åpne øynene. Klubben gikk glipp av islandske Gylfi Sigurdsson, angivelig på grunn av lønnskravet, men manager Brendan Rodgers har ingen planer om å skuffe fansen i sommer. Nordiren er passe fornøyd med spillergruppa, men håper å hente inn tre eller fire spillere som er klare forsterkninger før sesongstart.

Newcastle har gjort mye smart, og skulle klubben finne på å hente franske Matheiu Debuchy, så tør vi påstå at også det er ganske smart. Inter er også på jakt etter den franske backen.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL

Tidligere Real Madrid-spiller Guti, som nå har blitt 35 år, har ingen planer om å legge støvlene på hylla, og håper å avslutte i Premier League. West Ham skal være et alternativ.

Sunderland har 4,5 millioner pund til overs og håper nederlandske Ajax er hypp på å ta imot pengene i bytte med Vurnon Anita. Newcastle tenker angivelig samme tanke.

Michael Laudrup har gått stille i gangene siden han overtok Swansea, men dansken har planer om å forsterke. Chico fra Genoa og Jonathan De Guzman fra Villarreal er begge aktuelle.

Som alltid florerer det rykter rundt Mario Balotelli. Landsmann Andrea Pirlo ønsker at spissen skal komme til Juventus, mens Paolo Di Canio mener Balotelli må strammes opp for at han skal kunne bli en spiss i verdensklasse. Pirlo og Balotelli fikk ting til å fungere bra under sommerens EM-sluttspill, der Italia gikk til finale. Sjansene er likevel små for at han forlater City.

Fulham kunne tenke seg en burvokter og kan gå for Paul Robinson. Hardhausen skulle egentlig til tyrkiske Besiktas, men den overgangen har visstnok kollapset.

Burvokter Hugo Lloris har vært et hett tema de siste dagene, og keeperen skal være aktuell for Arsenal. Det vil imidlertid koste londonklubben 17 millioner pund å hente ham fra Lyon.

Også Tottenham skal være interessert i den franske landslagsmålvakten. White Hart Lane-klubben satser også hardt på å sikre seg brasilianeren Oscar fra Internacional.

Og til slutt: Fulham jakter FC Twente-spiller Chris Davies, West Ham snuser på QPR-spiller Jamie Mackie, mens Reading gjerne henter inn Newcastles Danny Simpson.

Skole, ferie eller date? Ikke fortvil. Nå kan du få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding - én melding hver dag, og du får instruksjoner om hvordan du avslutter abonnementet i den første meldingen).

Kilder: BBC, Sportinglife, The Sun, talkSport, Metro, Daily Mail, The Chronicle, Daily Star, Daily Mirror.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag