Totalslakter «feig» Guardiola

FÅR KRITIKK: Suksesstrener Josep Guardiola får kritikk av sin tidligere elev, Samuel Eto'o.

FÅR KRITIKK: Suksesstrener Josep Guardiola får kritikk av sin tidligere elev, Samuel Eto'o. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)

- Du er ikke normal, sa spissstjernen.

Samuel Eto'o hadde kanskje sine aller beste år som fotballspiller under tiden i Barcelona. Han kom til klubben i 2004 og dro videre til Inter i 2009.

Spissen spilte 201 kamper og scoret 125 mål for klubben.

Hans aller beste sesong i Barca var 2008/09-sesongen, den første sesongen Josep Guardiola ledet klubben. Da ble det 30 ligamål på 36 ligakamper.

Men til tross for at han presterte bra under Guardiolas ledelse kom ikke de to så godt overens utenfor banen. Eto'o snakket nylig om dette i et intervju.

- Var feig
Overfor BeIN Sport, gjengitt av blant andre Daily Mail, forteller Eto'o at Guardiola sjelden snakket med ham og at manageren stort sett kommuniserte til ham gjennom andre spillere.

- Guardiola var for feig til å snakke til meg direkte. Han gikk stort sett rett forbi spillerne. Xavi sa at spillerne ønsket meg med videre i klubben, men at jeg måtte ta en prat med Guardiola. Jeg svarte: «Aldri! Om han ikke respekterer meg, så respekterer heller ikke jeg han», forteller Eto'o.

FYRER LØS: Samuel Eto'o har lite til overs for Pep Guardiola. Foto: STR (AFP / NTB scanpix)

Chelsea-spilleren sier videre at Guardiola skal ha oppmuntret ham til å flytte til Usbekistan, på den tiden Eto'o var høyaktuell for en overgang dit. Treneren tok også fra spissen draktnummer ni, noe Eto'o sier var helt uakseptabelt.

- Ikke normal
Eto'o husker kun få tilfeller der Guardiola snakket med ham under sesongen. Et tilfelle var da treneren trengte å snakke med Yaya Touré, som heller ikke var på talefot med Guardiola. En annen gang ga Guardiola tips om hvordan Eto'o burde beveg seg som spiss. Det falt ikke i smak hos kameruneren.

- Pep fortalte meg hvordan en spiss skal bevege seg. Jeg svarte: «Du er ikke normal!». Sannheten er at Pep aldri har vist respekt for fotballen, sier han.

Etter én sesong med Guardiola fikk Eto'o sjansen til å dra til Inter som en del av en avtale for Zlatan Ibrahimovic, og tok den. Heller ikke Ibrahimovic ble noen suksess i Barca og svensken hadde også sine problemer med Guardiola.

- En gang sa jeg til Guardiola at han ikke var noen stor spiller da han var aktiv. Han var brukbar, det skal han ha, men ikke stor. Som trener hadde han heller ikke bevist noe på denne tiden. Han visste ikke en gang hva som rørte seg i klubben da han tok over, forteller den nåværende Chelsea-mannen.

Det var i Inter at Eto'o møtte José Mourinho, som han også jobber med i dag. Eto'o var sentral da Mourinho ledet Inter til trippeltriumf i 2010.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.