*Nettavisen* Sport.

Tottenham-jubel for første gang på ti år

FÅR NY KOLLEGA? Nicklas Bendtner kan snart bli en del av denne gjengen. Foto: Anna Gowthorpe (Pa Photos)

Og når Spurs til slutt vant på Stadium of Light, var det uten lagets største stjerner.

12.02.11 20:40

SUNDERLAND - TOTTENHAM 1-2:

Tottenham kjemper om topp fire-plassering i Premier League, men forutsetningene før lørdagens bortekamp mot Sunderland var ikke optimale:

Laget hadde ikke slått Sunderland på Stadium of Light siden 2-1-seieren i 2001, og måtte stille uten flere av sine største stjerner i lørdagens oppgjør.

Gareth Bale, Rafael van der Vaart, Luka Modric og Younes Kaboul var alle ute med skade, mens Ledley Kings operasjon for å bli kvitt en lyskeskade satte midtstopperkjempen på tribunen. Heller ikke Peter Crouch var «fit for fight», og måtte se hele kampen fra sidelinjen.

Tafatt Tottenham
Og etter drøyt ti minutter utnyttet Sunderland, som selv hadde flere mann på skadelisten, gjestenes mannefall.

Kieran Richardson slo inn fra venstre, og foran mål ventet Asamoah Gyan. Ghaneseren vendte seg, og dunket ballen i nettet til ellevill jubel fra de frammøtte i Nord-England.

Og lite tydet på at det var Tottenham som jaktet edelt metall og Champions League-deltakelse gjennom den første omgangen.

For det var Sunderland som hadde ballen mest, dog uten å komme til de riktig store sjansene. Tottenham på sin side var fantasiløse og uten av stand til å true vertenes keeper Craig Gordon.

Keepertabbe
Ikke før minuttet før hvilen, og selv da skulle egentlig nevnte Gordon hatt full kontroll.

En corner fra Niko Kranjcar fant veien til Michael Dawsons panne, og hodestøtet gikk rett mot keeper Gordon. Han ble imidlertid forstyrret, og ballen smatt inn i nettet mellom beina på den uheldige keeperen.

Dermed kunne Tottenham ta med seg en heldig utligning inn i garderoben, sammen med troen på at tre poeng faktisk var mulig å få med seg - selv fra Stadium of Light.

Og før kvarteret var gått av andre omgang, var kampen snudd.

Snuser på bronseplassen
Et innlegg fra kanten ble headet ut fra Sunderland-forsvaret, men på 18 meter ventet Niko Kranjcar. Kroaten dro til på volley, og ballen suste inn i nærmeste hjørne. Denne gangen hadde ikke Gordon noen sjanse til å redde, og dermed var det Tottenham som var i føringen.

Sunderland svarte umiddelbart med å sende troppene framover på banen, men nå klarte Tottenham å bevare roen bakover.

Vertene slet med å komme til muligheter, og Tottenham kunne til slutt juble over tre svært verdifulle poeng uten sine største stjerner på banen.

Laget er nå bare to poeng bak Manchester City på bronseplass, mens Chelsea er tre poeng bak - med en kamp til gode.

Sunderland på sin side kunne passert Liverpool på tabellen med seier, men må fortsatt se seg selv på sjuendeplass i Premier League etter sitt tredje strake ligatap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.