Tottenham må da vinne denne

Foto: Sang Tan / Ap / NTB scanpix

Det har ikke gått på skinner for Tottenham denne sesongen, men et svekket Stoke må være overkommelig søndag.

10.07.14 09:16

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Harry i trøbbel

Oddstips 2: Liverpool til praktfull odds

V65 Bjerke: Må berges av storfavoritten
V64 Romme: Nye gevinster i Sverige?
V4 Täby: Nyttårssmell fra Stockholm

Premier League: Skader og karantener

Søndagens tippekupong holder bra standard og det soleklare høydepunktet er selvsagt toppkampen mellom Chelsea og Liverpool som også er kamp nummer en på tippekupongen. Kamp nummer to er også hentet fra Premier League, mens de resterende ti alle er hentet fra Championship.

1. Chelsea - Liverpool
Tre ettmålsseire, ett ettmålstap og uavgjort i toppkampen borte mot Arsenal sist mandag er fasiten for Chelsea i de siste fem. Intet nytt under solen altså, det glitrer sjelden av Chelsea. Men det blir poeng av det og når sesongen er henimot midtveis er Chelsea på tredjeplass, kun to poeng bak serieleder Arsenal. Hjemme på Stamford Bridge er tallene meget sterke 8-1-0. Ramires soner karantene søndag, og ellers er det ventet at Jose Mourinho vil gjøre noen endringer grunnet det hektiske juleprogrammet.

Til tross for en svært solid innsats ble det null poeng og tap 1-2 borte mot Manchester City torsdag kveld. Det er imidlertid ingen tvil om at Liverpool har utviklet seg betydelig denne sesongen og undertegnede blir ikke overrasket om Liverpool er med i tittelkampen helt inn. 3-3-3 viser at det fortsatt er ting å jobbe med på bortebane. Steven Gerrard, Daniel Sturridge og Jose Enrique er fortsatt uaktuelle for Liverpool.

Det står faktisk 0-1-2 på de tre siste tilsvarende seriekampene i London og Liverpool kan definitivt vinne igjen. HUB.

2. Tottenham - Stoke
Det var nok sportsdirektøren som skulle fått sparken i Tottenham som de siste årene har ødslet ut penger på nye spillere, men fortsatt mangler et LAG. Etter den oppløftende borteseieren mot Southampton sist søndag, var det et kraftig tilbakeslag med kun 1-1 hjemme mot West Bromwich andre juledag. Med sine 31 poeng er det nå åtte poeng opp til serieleder Arsenal og etter å ha sett Tottenham flere ganger i det siste, er det nok maks fjerdeplass som gjelder for Tottenham denne sesongen, all den tid "skaden" allerede har skjedd og Tottenham nok trenger en skikkelig sesongoppkjøring sommeren 2014.

Midtbanespiller Paulinho returnerer etter tre kampers karantene for Tottenham. Men høyreback Kyle Walker soner en kamps karantene i ettermiddag. Aaron Lennon og Jan Vertonghen er begge ute, mens spillere som Dembele, Andros Townsend, Sandro og Younes Kaboul alle betegnes som usikre.

Stoke og Mark Hughes fikk to raske utvisninger rett før pause i bortekampen mot Newcastle 2. juledag og det forandret selvsagt kampen fullstendig. Stoke ledet 1-0 på det tidspunkt utvisningene kom og sluttresultatet 1-5 må selvsagt ses i lys av det. Hadde 2-2-0 på de fire foregående seriekampene, men tre av disse ble spilt hjemme på Britannia. Meget svake 1-2-6 på bortebane totalt.

Glenn Whelan og Marc Wilson ble begge utvist mot Newcastle torsdag og soner følgelig karantene idag, mens førstekeeper Asmir Begovic kan være ute i opptil seks uker etter å ha skadet fingeren dagen før Newcastle-kampen. Robert Huth er fortsatt ute med skade.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende på White Hart Lane, men et svekket Stoke skal få slite søndag og dette bør Tottenham vinne. H.

3. Wigan - Burnley
Sju poeng på de tre første seriekampene for Uwe Räsler som Wigan-manager, men kanskje litt skuffende med 0-0 hjemme mot Birmingham torsdag. Wigan har en kamp tilgode på nesten alle lagene og ligger på 13. plass med sine 29 poeng og har kun seks poeng opp til Leeds på nederste playoffplass. 5-4-2 er bra tall på hjemmebane og ingen tvil om at Wigan er kapable til å blande seg inn i toppstriden utover sesongen.

Midtbanespilleren Jean Beausejour fikk sitt femte gule kort 2. juledag og må følgelig sone karantene søndag, men Ben Watson returnerer fra karantene. Scott Carson, Emerson Boyce og Nick Powell er alle fortsatt uaktuelle, og det samme gjelder for nordmannen Thomas Rogne som ble skadet i oppgjøret mot Birmingham andre juledag.

I toppen ligger defintivt Burnley, men 2-2-2 på de siste seks vitner om at ikke alt går på skinner for tiden. 7-4-0 hjemme på Turf Moor forteller klart hvor de fleste poengene tas. Borte står laget med 5-3-3 og 0-3-2 på de fem siste borte er knapt middels. Ross Wallace er faktisk eneste spiller på skadelisten for Burnley.

Wigan er på vei opp i form, mens Burnley trolig er på retur. Vi har ståltro på Uwe Röslers disipler søndag. H.

4. Leicester - Bolton
Etter kampene 2. juledag blinker Premier League endelig i det fjerne for gode gamle Leicester. Ihvertfall inntok laget tabelltoppen ettersom Burnley tapte sin kamp borte mot Middlesbrough og Leicester vant sin hjemmekamp mot Reading 1-0. Leicester tok også en råsterk borteseier mot sterke QPR sist mandag (1-0) og har sterke 8-1-2 på sine elleve siste seriekamper. Hjemme på Filbert Street står laget med 8-2-1.

Chris Wood, Tom Hopper og Sean St. ledger er som tidligere uaktuelle for hjemmelaget, men ellers er det ingen nye problemer.

Kapasitet finnes også i Bolton, men snart to sesonger er nå blitt ødelagt av tildels store skadeproblemer og managersurr. Kommer seg ikke vekk fra nedre tabellhalvdel og er nede på 17. plass før denne serierunden med sine 26 poeng. Borte står faktisk laget med 4-2-5 og de tallene er bedre enn hjemme på Reebook stadium der laget står med svake 2-6-3. Etter tre strake seire i november har laget 2-1-3 på de seks siste.

Kevin McNaughton og Neil Danns har begge vært på lån for Bolton, men er begge uaktuelle for bortelaget søndag ettersom låneperiodene er utløpt. Stuart Holden, Joe Riley og Adam Bogdan er som tidligere på skadelisten.

Klar fordel Leicester dette, men det tøffe kampprogrammet kan ha tært på og vi setter på en frisk B. HB.

5. Watford - Queens Park Rangers
Strålende start for Guiseppe Sannino som Watford-manager. Etter sterke 1-1 borte mot formsterke Ipswich sist mandag, ble det solide 4-0 hjemme mot Millwall andre juledag. Likevel er ikke ambisisøse Watford bedre enn nummer tolv på tabellen i øyeblikket, og med 29 poeng er det seks poeng opp til Leeds på siste playoffplass. 4-2-5 er knapt middelmådig på hjemmebane.

Guiseppe Sannini og Watford fikk ingen nye skader eller karantener å ta hensyn til 2. juledag og muligens vil Guiseppe Sannino stille med uforandret lag søndag.

Harry Redknapps Queens Park Rangers er svært variable og står med 4-3-3 på sine ti siste ligakamper. Meget skuffende 0-1 tap hjemme for Leicester i toppoppgjøret sist mandag, ble etterfulgt av 0-2 borte mot Nottingham Forest andre juledag og har ført til at laget har falt ned til tredjeplass med sine 42 poeng, tre poeng bak nåværende serieleder Leicester. 4-4-3 er helt greie tall på bortebane.

Toppscorer Charlie Austin msitet torsdagens bortekamp mot Nottingham Forest og er trolig uaktuell også i dag for QPR. Spisskollega Bobby Zamora startet imidlertid sin første kamp siden september sist torsdag. Velkjente Joey Barton er tilbake etter karantene søndag.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende og et revitalisert hjemmelag blir vår favoritt i denne kampen. HB.

6. Nottingham Forest - Leeds
Møte mellom to gamle storheter i engelsk fotball og begge er inne på playoffplass nå. Hjemmelaget inntok 5. plassen etter sin knallsterke 2-0 seier hjemme mot QPR andre juledag og med 36 poeng er det sju poeng opp til Burnley på direkte opprykksplass. Står med 2-3-0 på sine fem siste seriekamper og brukbare 5-2-2 hjemme på City Ground.

Tildels store spissproblemer for hjemmelaget i øyeblikket. Darius henderson soner karantene, mens Dexter Blackstock er skadet og spissene Marcus Tudgay og Ishmael Miller begge er lånt ut. Spissen Simon Cox er usikker.

Svært mange godt voksne nordmenn har et forhold til Leeds og håper på at laget skal komme tilbake til Premier League. Har posisjonert seg bra hittil denne sesongen og innehar altså den siste playoffplassen i øyeblikket (6.plass). Bunnsolide 5-3-1 på sine ni siste seriekamper, men tre av de fire siste er endt med poengdeling.

Midtbanespilleren Luke Murphy returnerer etter karantene for Leeds, som har få mannskapsproblemer.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende, og med merkbare spissproblemer for hjemmelaget kan Leeds ta denne. HUB.

7. Barnsley - Derby
1-5-4 på de ti siste for Barnsley som ligger helt sist med fattige 16 poeng, men det er kun fire poeng opp til Doncaster på sikker plass og det er fortsatt håp. 2-5-4 er tallene på eget gress. Midtbanespilleren Jacob Mellis er tilbake etter endt soning for hjemmelaget, som ellers har få mannskapsproblemer.

Steve McClaren har fått voldsom sving på Derby og laget er det store formlaget i Championship med 7-2-1 på de ti siste seriekampene. Det har sendt laget helt opp på 4. plass med sine 41 poeng og det er kun fire poeng opp til serieleder Leicester og kun to poeng opp til Burnley på direkte opprykk. Hadde seieren i lomma også i bortemøtet med Huddersfield 2. juledag, men en sen utligning sørget for 1-1 i den kampen. Knallsterke 7-2-2 på bortebane er best i Championship. Derby har svært få bekymringer i forhold til sin spillertropp.

2-3-0 på de fem siste tilsvarende møtene, og denne kampen kan være litt skummel. UB.

8. Middlesbrough - Reading
Til tross for 3-1-2 på de seks siste seriekampene er ikke hjemmelaget bedre enn nummer 16 med 26 poeng. Råsterk 1-0 seier mot daværende serieleder Burnley på andre juledag og det kan ha gitt laget er boost. 4-5-2 er dog ikke veldig sterke tall hjemme på Riverside stadium.

Fraser Richardson og Muzzy Carayol mistet begge torsdagens kamp mot Burnley, men er ventet tilbake i dag.

Etter tre tap på de fire siste seriekampene har Reading falt ut av playoffplassene og innehar 8. plassen før dagens serierunde. Med 34 poeng er det kun to poeeng opp til Leeds på siste playoffplass. 4-3-4 på bortebane er godkjent. Bortelaget sliter med skadeproblemer og hadde kun 18 spillere tilgjengelig til kampen mot Leicester på Boxing Day.

Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende på Riverside. Bortelaget har muligens den største kapasiteten, men hjemmelaget har best form. HUB.

9. Blackpool - Brighton
Møte mellom to tabellnaboer på øvre tabellsjikt. Etter en glitrende sesongstart med 5-1-0 på de seks første seriekampene, har det ikke uventet buttet imot for Blackpool, som står med 1-1-4 på sine seks siste seriekamper og neppe er et lag å regne med i playoffdiskusjonen utover vinteren. 5-4-2 på hjemmebane er tilsynelatende sterke tall, men 1-2-2 på de fem siste på eget gress forteller at den hjemmestatistikken nok er litt misvisende.

Forsvarsspilleren Kirk Broadfott soner karantene etter å ha fått direkte rødt kort i kampen mot Leeds på Boxing Day. Verken Ricardo Fuller eller Isaiah Osbourne rekker kampen.

5-2-2 på de ni siste for Brighton som imidlertid skuffet ved å tape 2-3 borte mot Charlton andre juledag. Sterke lag som Leicester, Blackburn og Middlesbrough er slått den siste tiden og Brighton er uten tvil en aspirant til en av playoffplassene. 3-4-4 på bortebane er dog ikke mer enn det må være. Kazenga LuaLua returnerer for bortelaget etter endt karantene, som ellers har få problemer med mannskapet.

2-3-0 på de fem siste tilsvarende, nå tror vi trenden snur og spiller B.

10. Bournemouth - Ipswich
Middelhavsfarer Bournemouth (15.plass) opp mot godtgående Ipswich (7. plass). Hjemmelaget står med pene 3-1-2 på sine seks siste seriekamper og har blant annet tatt en sterk borteseier mot Reading. Borteseier mot bunnlaget Sheffield Wednesday sist mandag ble etterfulgt av 3-0 seier hjemme mot bunnlaget Yeovil torsdag, så motstanden har vært svært overkommelig i de to siste kampene. Supervariable 5-1-5 på hjemmebane.

Midtbanespilleren Harry Arter fikk sitt femte gule kort i hjemmekampen mot Yeovil søndag og må følgelig sone karantene søndag. Forsvarsspilleren Steve Cook er skadet.

Ipswich er et av de store formlagene i Championship og står med 5-4-1 på sine ti siste seriekamper. Det har sendt laget rett inn tetstriden og før dagens serierunde er det kun ett poeng opp til Leeds på playoff. Solid 3-0 seier borte mot Doncaster på andre juledag. Ipswich-manager Mick McCarthy stilte med uforandret lag for fjerde kamp på rad i bortetriumfen mot Doncaster på Boxing Day og har ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Vi tror ikke hjemmelaget legger på til tre strake og at godtgående Ipswich tar tre nye poeng. B.

11. Charlton - Sheffield Wednesday
Bunnoppgjør mellom Charlton på 19. plass med 22 poeng og Sheffield Wednesday på 22. plass (direkte nedrykk) med 18 poeng. Etter 0-2-3 på de fem siste seriekampene, tok Charlton en svært viktig trepoenger hjemme mot formsterke Brighton andre juledag. Vi merker oss også at motstanden har vært tøff i de fem foregående og at torsdagens seier kan være starten på en fin periode for Charlton som står med 3-3-5 på eget gress.

Kaptein og midtbanespiller Johnnie Jackson returnerer etter tre kampers karantene for hjemmelaget søndag, som ellers ikke har noen nye skader eller karantener.

Det hjalp åpenbart ikke Wednesday å ta tre sterke hjemmepoeng mot serieleder Leicester sjette sist (3. desember). Etter den triumfen røk laget på fire strake tap før det ble ett poeng og 0-0 borte mot Blackburn andre juledag. Som i de foregående sesongene er Wednesday involvert i bunnstriden og med skarve 18 poeng er det to poeng opp til Doncaster på sikker plass.

Giles Coke og Connor Wickham må begge testes på kampdagen for Wednesday som fortsatt må klare seg uten Michail Antonio og Lewis Buxton.

Championship er alt annet enn forutsigbar, men vi har en veldig god følelse for hjemmeseieren her. H.

12. Blackburn - Birmingham
Fine 3-3-1 på de sju siste for Blackburn som har heng på playoff nå. 31 poeng gir en foreløpig 11. plass, men det er kun fire poeng opp til Leeds på playoff. Dog skuffende med kun 0-0 hjemme mot bunnlaget Sheffield Wednesday 2. juledag, men alle lag opplever slike kamper. Flotte 6-3-2 på eget gress.

Vår egen Joshua King kan være aktuell for startplass igjen for hjemmelaget etter skadetrøbbel, mens både Both Corry Evans og Dickson Etuhu er usikre.

Birmingham ligger på 18. plass med sine 25 poeng. Det er dog sju poeng ned til nedrykksplassene. Er faktisk ubeseiret på sine åtte siste seriekamper (3-5-0) og står med 4-2-5 på bortebane. Spissen Jesse Lingard starter soningen av tre kampers karantene denne søndagen og er således uaktuell for bortelaget.

Det lukter poengdeling av denne, og vi tror aller minst på borteseier. HU.

96-rekker
1. Chelsea—Liverpool HUB

2. Tottenham—Stoke City H

3. Wigan Athletic—Burnley H

4. Leicester City—Bolton Wanderers HB

5. Watford—Queens Park Rangers HB

6. Nottingham Forest—Leeds United U

7. Barnsley—Derby County UB

8. Middlesbrough—Reading FC UB

9. Blackpool—Brighton & Hove Albion B

10. Bournemouth—Ipswich Town B

11. Charlton Athletic—Sheffield Wednesday H

12. Blackburn Rovers—Birmingham City HU

432-rekker
1. Chelsea—Liverpool HUB

2. Tottenham—Stoke City H

3. Wigan Athletic—Burnley H

4. Leicester City—Bolton Wanderers HB

5. Watford—Queens Park Rangers HB

6. Nottingham Forest—Leeds United HUB

7. Barnsley—Derby County UB

8. Middlesbrough—Reading FC HUB

9. Blackpool—Brighton & Hove Albion B

10. Bournemouth—Ipswich Town B

11. Charlton Athletic—Sheffield Wednesday H

12. Blackburn Rovers—Birmingham City HU

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.