RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Tottenham rundspilte Norge

Sist oppdatert:
- Vi møtte et klart bedre lag, sier Vegard Forren til Nettavisen.

NORGE – ENGLAND 0-5:

Selv om de aller største stjernene hadde meldt forfall, så var det likevel et meget sterkt engelsk U21-lag som gjestet Norge fredag.

Spillere som Frazier Campbell, Tom Huddlestone, Matt Derbyshire, Joe Hart, og Nedum Onuoha var alle med i troppen som møtte våre egne framtidshåp til dyst i Sandefjord.

Og det ble fort klart at det var stor klasseforskjell på de to lagene.

Uryddig forsvarsspill av de norske gutta, og storspill engelskmenn førte til at det sto hele 0-5 da dommeren blåste for full tid i snøværet på Komplett.no Arena.

Skryter av Huddlestone
Moldes Vegard Forren var en av de norske spillerne som virkelig fikk kjørt seg fredag. Som midtstopper ble han gang på gang utfordret av stjernene fra Premier League.

- Ja, det var tungt i dag. Vi møtte et lag som var klart mye bedre enn oss. Vi henger ikke sammen i det hele tatt, og de slår oss på balltempo, sier Forren til Nettavisen.

Forren var spesielt imponert over en Tottenham-spiller.

- Jeg ble mest imponert over Tom Huddlestone. Han styrte spillet fra sin midtbaneposisjon gjennom hele kampen, sier Molde-spilleren.

Midtstopperen har selv blitt linket med en overgang til England, og innrømmer at det hadde vært moro, men at han fortsatt har en del å gå på for å matche nivået der.

- Du lærer en del av slike kamper. Det er større tempo, og jeg merker at jeg har en del å gå på. Men det hadde absolutt vært morsomt å prøvd seg i England, sier stopperen.

Tottenham-show
Showet startet allerede etter 17 minutters spill. Tottenham-spiss Fazier Campbell snappet ballen fra det norske forsvaret, og satte den mellom beina på keeper Lasse Staw. Samme mann fikk to enorme sjanser til å øke ledelsen rett etter scoringen også, men denne gangen var marginene på norsk side.

Det skulle likevel ikke drøye så altfor lenge før ballen lå i nettet igjen. I det 29. minutt fikk Adam Johnson ballen fra Nedum Onuoha, og upresset ordnet han 2-0.

Dette resultatet sto seg til pause, i en omgang der spesielt Tottenham-trioen Jamie O'Hara, Tom Huddlestone, og Frazier Campbell hadde herjet med våre gutter.

Dobbel av Derbyshire
Og det var nevnte Huddlestone som fikk æren av å gjøre engelskmennenes tredje mål for dagen etter 73 minutters spill av andre omgang.

Midtbanemannen knallet til fra rundt 16-meters hold, og selv om skuddet ble ganske løst, så vartet Lasse Staw opp med en forferdelig inngripen. Ballen lå igjen i nettet.

Nå raknet det fullstendig for Norge. Like etter ordnet Olympiakos-proffen Matt Derbyshire 4-0, og 10 minutter før slutt satte samme mann inn sitt andre.

Dermed endte det 5-0, og gjestene fra balløya kunne juble for en fortjent seier.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere