RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tottenham tapte

Foto: Scanpix / AP Photo / West Ham United
Sist oppdatert:
West Ham fikk OL-arenaen.

Det betyr at West Ham får Londons OL-arena som sin nye arena etter sommer-OL i byen i 2012.

Tottenham og West Ham har lenge kjempet om arenaen, men etter en enstemmig avstemning fredag falt valget på West Ham. Avgjørelsen må fortsatt godkjennes av ordføreren i London og andre myndigheter, men det skal ikke kunne endre på avgjørelsen.

Det betyr at West Ham vil flytte inn på en arena med en kapasitet på 80.000 tilskuere, og som har kostet over fem milliarder kroner å bygge.

Tottenhams forsøk på å sikre seg arenaen møtte sterk motstand siden de ville jevne arenaen med jorda, og så bygge opp en ren fotballbane uten løpebaner rundt etterpå.

West Ham vil imidlertid beholde løpebanene rundt, slik at den også vil bli brukt til friidrett. De har også planer om å bruke arenaen og området rundt for å involvere lokalsamfunnet rundt.

Det ble trolig avgjørende. Fredag ble det i alle fall klart at West Hams søknad hadde oppfylt flere kriterier enn det Tottenhams søknad inneholdt. Hadde Tottenham vunnet frem ville London også brutt løftene de ga til den internasjonale olympiske komiteen da de ble tildelt lekene.

Det hele blir også billigere ved å velge West Ham. De vil gjennomføre flyttingen til en totalkostnad på 95 millioner pund - hvorav kun 40 millioner pund er lån. Tottenham måtte tatt opp 250 millioner i lån for å få på plass sin plan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere