RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Frank Augstein (Ap)

Tottenhams kanondebut ødelagt

Sist oppdatert:
London-laget gikk fra praktfullt til håpløst spill.

WERDER BREMEN - TOTTENHAM 2-2:

Tottenham klarte det kunststykket å splitte «de fire store» i Premier League forrige sesong og tok seg dermed til mesterligaen for første gang.

Tirsdag fikk laget sin ilddåp borte mot Werder Bremen, noe som på papiret kunne virke som et tøft mestermøte.

To raske mål
Men debutantene gikk respektløst til verks. Bremen hadde begge sine faste midtstoppere ute, noe som skulle koste laget dyrt.

Etter 12 minutter slo Gareth Bale hardt inn lavt ved første stolpe. Peter Crouch presset midtstoppervikar Petri Pasanen så mye at Pasanen satte ballen i eget mål.

Fem minutter senere var de to igjen i fokus. Denne gangen var det nyinnkjøpte Rafael van der Vaart som slo inn fra venstre og Crouch steg til værs i feltet. Der ruvet han to hoder høyere enn Pasanen og stanget ballen kontant i nota.

Tottenham fortsatte å presse og kunne gått opp til 3-0 både en og to ganger.

- Vi spilte strålende, dominerte og kunne lett ha ledet med tre eller fire, sa Tottenham-manager Harry Redknapp.

Redusering før pause
Werder Bremen var så på hæla at de gjorde sitt første bytte allerede etter 37 minutter, uten at det øyensynlig var noen skade involvert.

Det ga effekt, uten at innbytter Aaron Hunt var direkte involvert. Tottenhams Assou-Ekotto ga upresset bort et svært unødvendig innkast. Det tok Werder Bremen raskt og fikk lagt inn i feltet. Der var Hugo Almeida på plass og sørget for redusering med hodet like før pause.

Reduseringen gjorde tydeligvis noe med selvtillitten til Bremen. Etter pause fortsatte laget i samme spor og brukte ikke mer enn to minutter på å utligne Tottenhams ledelse.

Marko Marin satte fart med ballen og skar inn fra venstre. Like utenfor sekstenmeteren skjøt han i nærmeste hjørne, og ballen føk i mål.

Passiv keeper
Tottenham-keeper Carlo Cudicini kunne med hell ha tatt skuddet som altså kom i keeperhjørnet. Cudicini var heller ikke helt patent på Bremens første mål, da han ble stående passiv på streken istedenfor å gå ut å plukke innlegget som Almeira altså headet i mål.

Werder Bremen fikk blod på tann og skapte nå flere store muligheter.

En omgang hver
Mens første omgang tilhørte Tottenham fullstendig var rollene nå snudd tvert om.

Men de ti siste minuttene av kampen fikk Tottenham noe av gløden tilbake og hadde to store muligheter til å ta med seg alle poengene hjem til London.

Flere mål ble det likevel ikke, og kampen endte uavgjort 2-2.

- Når du blir tatt igjen til 2-2 frykter man det verste. Vi kunne ha kollapset og gått under, men vi kom sterkt tilbake og hadde et par store sjanser til å vinne, sier Redknapp.

Nettavisen fulgte kampen direkte.

I den andre kampen i gruppe A endte det også 2-2 mellom Twente og regjerende mesterligamester Inter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Spill direkte på langoddsen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere