Totti reddet Romas gulldrøm

Foto: AP Photo/Scanpix

Men Riise må stå over seriefinalen.

10.05.10 09:30

ROMA - CAGLIARI 2-1:

Nest siste runde i den italienske Serie A ble spilt søndag.

Inter hadde før runden to poeng til gode på Roma. John Arne Riise og co. var dermed avhengig av seier mot Cagliari for å holde liv i drømmen om seriegull.

Kampen så lenge ut til å ende målløs, men kvarteret før slutt scoret Cagliari, og Claudio Ranieri måtte innse at helvetesuka var i ferd med å bli et faktum: cupfinaletap og serietap på fire dager.

Men så våknet Totti. Først scoret han i det 79. minutt, og like etterpå fastsatte han resultatet til 2-1.

- Det ble en litt vanskeligere seier enn det vi trodde før kampen, men nok en gang var det vår kaptein Francesco Totti som sto i fokus, skriver Riise på bloggen sin.

Også Inter tok med seg tre poeng, og står med 79 poeng, to mer enn Roma.

Dermed lever spenningen i Serie A fram til siste serieminutt.

- Vi må fortsette å jobbe helt til siste slutt ettersom motstanderen er utenomjordisk god, sier Raniere om Inter ifølge Reuters.

Får ikke spille
Riise pådro seg gult kort i kampen og må stå over den siste, avgjørende kampen.

- Jeg fikk mitt fjerde gule kort i denne sesongen og må dessverre stå over den siste kampen, borte mot Chievo, men skal sannsynligvis være med laget opp dit for å støtte laget i årets siste kamp, skriver Ålesund-gutten.

Uken endte godt for Roma
I det som så ut til å bli en hendelsesløs kamp på Stadio Olimpico scoret Andrea Lazzari kampen første mål etter 75 minutter. Sønderknuste hjemmefans trodde med det seriegullet var tapt.

Men Totti kan å avgjøre kamper. I løpet av fire minutter scoret italieneren to mål, ett av dem på straffe. Dermed fikk Roma med seg de tre poengene de var avhengig av, og drømmen om klubbens fjerde ligagull lever.

Det må sies å være en trøst etter 1-0-tapet mot nettopp Inter i cupfinalen tidligere denne uken. I den kampen pådro som kjent Totti seg rødt kort etter en stygg takling.

- Stemningen var helt utrolig på stadion gjennom hele kampen og de ga Totti enorm støtte etter det som skjedde i cupfinalen mot Inter sist onsdag, skriver Riise, som ikke har et vondt ord om lagkameraten.

- Mye er sagt og skrevet om Totti, men mitt inntrykk etter to sesonger med han er at han er en fantastisk person, veldig morsom, veldig ydmyk og alltid hyggelig og selvsagt en strålende fotballspiller som jeg har enormt respekt for. Han er en perfekt kaptein og i dag vant vi for han, etter den spesielle uken han har hatt.

To selvmål på to minutter
Mot Chievo kunne det fort gått galt for Inter. Et selvmål av Thiago Motta sendte Milano-klubben i ledelsen etter 12 minutter, men minuttet senere presterte Andrea Mantovani å gjøre nøyaktig det samme i eget mål. Dermed sto det 1-1 etter to selvmål.

Inter, som har scoret 73 mål denne sesongen, kan å sette ballen i riktig mål, også. Før pause scoret Esteban Cambiasso og Diego Milito hvert sitt og sendte hjemmefavoritten i ledelsen 3-1.

Etter pause økte Mario Balotelli til 4-1. Like etterpå øynet Chievo et lite håp da Pablo Granoche scoret. Ikke lenge før kampslutt satte Sergio Pellissier inn 4-3-målet, som også ble sluttresultatet.

Spenningen midt på tabellen
I den aller siste serierunden, som spilles 16. mai, gjester Roma Chievo, mens Inter spiller borte mot Siena. Seier til Inter i den kampen vil bety at klubben tar sitt 18. gull og det femte på rad.

Siena er klare for nedrykk sammen med Atalanta og Livorno.

Midt på tabellen kjempes det hardt om plasseringene. Mellom 9. og 15.-plassen skiller kun seks poeng.

Milan har i praksis sikret seg tredjeplassen. Med 67 poeng ligger de tre poeng foran Sampdoria, men har elleve mål bedre i målforskjell.

Sampdoria må i stedet kjempe mot Palermo om fjerdeplassen. Juventus ender på en sjuendeplass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.