RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Touré: - Bony er perfekt for City

Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen.
Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen. Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Wilfried Bony nærmer seg med stormskritt en overgang til Manchester City. Kolo Touré hevder det lukter suksess av hele handelen.

Den tidligere Manchester City-forsvareren forbereder seg i øyeblikket til det nært forestående Afrika-mesterskapet sammen med Bony. Duoen skal bidra til at Elfenbenskysten lever opp til det favorittstempelet mange har gitt dem.

Deretter returnerer begge til Premier League – Touré til Liverpool og Bony høyst sannsynlig til Manchester City.

– Han er en fantastisk spiller, og han kjenner Premier League godt. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en kjempejobb for City. Han er sterk, en ærlig fyr og jobber hardt. Han er perfekt for dem, sier Touré til Manchester Evening News.

Må være sterk

Stopperveteranen tror overgangen fra Swansea til City vil gå helt smertefritt for Bony.

– Yaya er i klubben, og han vil bidra til at det vil gå veldig lett. Det fine er at han (Bony) forblir i samme land, så han trenger ingen tilpasningsperiode. Det kommer til å bli en god overgang for ham, sier Touré.

En liten advarsel har han likevel.

– Dette blir et nytt steg. Han trenger å være mentalt sterk, fordi klubben har mange gode spillere og konkurransen er tøff, sier Liverpool-spilleren.

Betaler dyrt

Når Bony-overgangen formelt går i orden, er foreløpig et åpent spørsmål. Engelske medier spekulerer i at 26-åringen kan komme til å gjennomgå den obligatoriske legesjekken en av de nærmeste dagene.

Sikkert er det i hvert fall at Swansea kommer økonomisk godt ut av overgangen. Den walisiske toppklubben skal ha betalt 12 millioner pund da Bony ble hentet fra nederlandske Vitesse Arnhem i 2013. Nå skal Swansea-ledelsen angivelig være enig med City om en overgangssum på totalt 28 millioner pund for spissen.

Wilfried Bony er Premier Leagues mestscorende spiller i 2014 med 20 mål. Denne sesongen står han bokført med ni mål på 22 kamper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere