RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av tre under Høgmo, ni av ti under Drillo

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
En lei trend fortsetter også for den nye landslagssjefen.

Spillet ser annerledes ut under Per-Mathias Høgmo enn det gjorde under Egil Olsen, men en ting er uendret: Motstanderen scorer stadig det første målet.

Forbannelsen som hjemsøkte Drillo i hans to siste landslagsår rir også Høgmo som en mare. Tre ganger på tre forsøk har laget hans kommet under, og han venter fortsatt på sin første seier.

- Jeg er veldig avslappet. Vi holder på å utvikle et lag som skal være i stand til å ta poeng når EM-kvalifiseringen starter i september. Om seirene kommer da eller før spiller ikke så stor rolle, sa Høgmo etter 1-2 i Herning fredag. Samtidig vet 53-åringen veldig godt hva en seier eller to vil gjøre for arbeidsroen.

Nøkkelen til det er å slutte å gi motstanderne et måls forsprang. Det skjedde ni ganger på ti kamper i VM-kvalifiseringen og er den direkte årsak til at Norge spiller privatkamper og ikke avgjørende kamper om Brasil-tur denne måneden.

I år har Norge kommet under 0-1 i åtte av 12 landskamper, og problemet ødela også mye av den foregående sesongen. Motstanderne har fått juble for 1-0-ledelse i 15 av Norges 20 siste landskamper.

Enorm forskjell
Bare fire ganger i den perioden har Norge scoret først (en kamp endte 0-0). Alle fire kampene ble vunnet, med total målscore 7-0.

Ikke siden bortekampen mot Kypros i for høst har Norge greid å vende 0-1 til seier. I år er det blitt to uavgjorte og seks tap i kampene hvor motstanderen har scoret først. Total målscore i de åtte kampene er begredelige 5-16.

Problemet med å komme under i hver kamp er av ny dato. I Drillos første periode som landslagssjef scoret Norge først 54 ganger (44 seirer-7 uavgjorte-3 tap) og kom under 21 ganger (2-6-13). I hans annen periode scoret Norge først 18 ganger (15-2-1) og kom under 14 ganger (4-2-8) inntil forbannelsen slo til i mai i fjor. Deretter kom Norge under sju ganger på rad, og totalt i 13 av Drillos siste 17 kamper.

Tidlig baklengs
Høgmo har innledet sin periode som landslagssjef med å se motstanderne gjøre 1-0 i det 13. (Slovenia), 12. (Island) og 14. minutt (Danmark), og hans fasit er en uavgjort og to tap, med målscore 2-6.

- Det er fotball etter mitt hjerte, og jeg er glad for å være med på det. Jeg tror tankene Per-Mathias har kommet inn med er bra for norsk fotball, sa Stefan Johansen etter fredagens kamp.

Men all verdens ballbesittelse og evnen til å skape sjanser også mot etablert forsvar vil være lite verd om Norge ikke legger av seg uvanen med å komme under.

Et tidlig norsk mål mot Skottland tirsdag kan vise seg å være mirakelmedisin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere