*Nettavisen* Sport.

Tre døde i ulykke ved VM-stadion

Kran veltet og traff baksiden av arenaen.

27.11.13 17:57

Ifølge Globospoerte mistet tre mennesker livet da en 114 meter lang kran veltet og traff metalliske konstruksjoner på baksiden av stadionanlegget Itaquerao i São Paulo.

FIFA-president Sepp Blatter skriver følgende på sin Twitter-konto onsdag ettermiddag.

- Jeg er trist etter å ha hørt nyheten om dødsfall hos arbeiderne på Corinthias arena i dag. Våre hjertefølte kondolanser går til familiene, skriver Blatter.

Stadionanlegget, som har en kapasitet på 65.000, skal etter planen huse åpningskampen under neste års fotball-VM i Brasil.

Mauro Lopes i brannvesenet bekrefter overfor Globospoerte at minst tre personer er døde som følge av ulykken.

Det er fremdeles uklart om flere mennesker kan ha vært involvert i ulykken, men den skal ha inntruffet i lunsjpausen, slik at færre var i arbeid.

Brannmannskap, militæret og militærpolitiet er på stedet og gjennomfører søk etter flere skadede personer.

Anlegget var så godt som ferdigstilt før onsdagens ulykke, men nå spørs det om ikke FIFA må utsette fristen for når de 12 VM-anleggene skal stå klare. Den nåværende fristen er nemlig i desember.

Etter mesterskapet skal arenaen bli brukt som hjemmebane for det brasilianske laget Corinthians.

Dødsfallet er det tredje i rekken som rammer bygningsarbeiderne på stadionanleggene rundt om i Brasil. I fjor mistet en mann livet da han falt 30 meter ned og døde i Brasilia. I mars døde en annen Manaus i en fallulykke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.