RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

Tre hjemmetap på rad for Arsenal?

Sist oppdatert:
Liverpools superduo klør i beina etter å senke serielederen. Sjekk tippetipsene.

Mer fra Sportspill.no:
Oddstips 1: Viktig dag for Chelsea og United
Oddstips 2:Nå våkner Lyon
Skaderapporter:Tippeligaen og PL
Nyttig:
Ukens TV-sendte kamper
Eksperten: Bli med i jakten på 21 millioner

Lørdagens tippekupong består av sju kamper fra Premier League og fem fra Championship.

Bonuspotten har vokst til pene 3,9 millioner kroner, og vi ha som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Arsenal – Liverpool
Arsenal slo Crystal Palace 2-0 på bortebane forrige runde til tross for Mikel Arteta fikk rødt kort på stillingen 1-0 etter 65 minutter. Beholdt dermed serieledelsen med 22 poeng på 9 kamper. Fikk merke at man ikke kan cruise gjennom Champions League i hjemmemøtet med Dortmund for halvannen uke og tapte 1-2 i en jevn affære. Et noe b-preget Arsenal-lag tapte også mot Chelsea i ligacupen tirsdag, og Arsene Wengers disipler står dermed med to strake hjemmetap. Denne kampen blir en test på hvor godt Arsenal hevder seg på hjemmebane mot de beste lagene i serien.

Theo Walcott, Lukas Podolski og Mathieu Flamini er noen av spillerne som fortsatt er ute med skade.

Liverpool vartet opp med festfotball og flere vakre mål i 4-1-seieren over et West Bromwich-lag som kom Anfield full av selvtillit etter å ha levert sterke resultater de siste ukene. Ligger fortsatt på tredjeplass, og det skiller to poeng opp til dagens motstander.

Vikitge Philippe Coutinho er friskmeldt, noe som gir Liverpool enda mer fart, bevegelighet og kreativitet offensivt. Jose Enrique er usikker.

Det forrige møtet på Emirates mellom disse to endte 2-2.

Daniel Sturridge og Luis Suarez er i forrykende form om dagen, og vi kan ikke utelukke Liverpool-seier når laget kan stille med en så giftig duo på topp. HUB.

2. Manchester City – Norwich
City tapte det viktige og jevnspilte toppoppgjøret mot Chelsea forrige helg og falt dermed ned til sjuendeplass. Opp til ledende Arsenal skiller det seks poeng. Slo Newcastle 2-0 etter ekstraomganger i ligacupen onsdag. Startelleveren var meget b-preget.

Stevan Jovetic skadet seg mot Newcastle og må trolig stå over. Kaptein Vincent Kompany er fortsatt ikke klar.

Norwich var sjanseløse mot et B-preget Manchester United-lag i ligacupen tirsdag. Skuffet med 0-0 hjemme mot Cardiff forrige helg og står med tre strake tap i serien. Ligger på den øverste nedrykksplassen med åtte poeng.

Alexander Tettey, Elliot Bennett og rekordkjøpet Ricky van Wolfswinkel er uaktuelle i dag. Robert Snodgrass og Nathan Redmond testes før kampstart.

Norwich vant det tilsvarende oppgjøret forrige sesong 2-1.

Norwich har bare scoret seks seriemål denne sesongen og har slitt voldsomt mot de beste lagene. Dette bør være en enkel oppgave for et Manchester City som er nødt til å ta tre poeng for å henge med i medaljekampen. H.

3. Stoke – Southampton
Stoke har hatt en tung sesong, men fikk en liten opptur med borteseier over Birmingham i ligacupen tirsdag. Men også i den matchen så man at det er noe galt med denne Stoke-utgaven. Da det gjenstod fem minutter av kampen, ledet Stoke 3-1 og spilte med én mann mer. Så reduserte Peter Løvenkrands til 2-3, og Stoke-spillerne fikk panikk. Dermed kunne Løvenkrands utlinge på overtid, og Stoke måtte ha straffekonk for å klare å beseire dette middelmådige Chmapionship-laget. Står med 0-2-4 på de siste seks i serien og ligger på en utsatt 17. plass.

Southampton fortsetter å imponere og hadde få problemer med å beseire Fulham 2-0 i helgen. Står med 4-2-0 på de siste seks og utrolige 8-1 i målforskjell. Klatret forbi Manchester City og ligger nå på femteplass.

Angriperen Pablo Osvaldo måtte stå over sist, men italieneren kan være tilbake i dag. Steven Davis er et annet usikkerhetsmoment.

Stoke har endelig begynt å score mål (to borte mot United og tre ved ordinær tid i cupkampen), og vi utelukker ikke hjemmeseier selv om Southampton har vært pottetette i forsvar den siste tiden. HUB.

4. Fulham - Manchester United
Fulham tok to etterlengtede seirer over bunnlagene Crystal Palace og Stoke, men har siden tapt for Southampton i serien og Leicester i ligacupen. Det er altså ingen grunn til å friskmelde Fulham, og laget ligger ikke mer enn to poeng over Norwich på nedrykk.

Hugo Rodallega, som scoret to mål i midtuken, er høyst usikker til dette oppgjøret. Brede Hangeland må trolig stå over.

United slet lenge med å beseire Stoke forrige helg, men to sene mål av Wayne Rooney og Javier Hernandez sørget for tre viktige poeng. Stilte med et reservepreget mannskap i 4-0-seieren over Norwich i ligacupen tirsdag og står nå med 4-2-0 på de siste seks i serie og cup.

Danny Welbeck er noe usikker til dette oppgjøret, ellers ser det meste bra ut.

United har hatt et meget godt tak på Fulham de siste årene og er nødt til å ta tre poeng i dag for ikke å falle helt akterut i jakten på seriegull. B

5. West Ham - Aston Villa
West Ham spilte 0-0 borte mot Swansea forrige helg gikk videre i ligacupen på beskostning av Burnley (vant med to sene mål) tirsdag. Ligger på 15. plass med ni poeng.

Ricardo Vaz Te er ny på en skadeliste der vi fra før finner navn som Andy Carroll, James Collins og Alou Diarra. Petric Mladen og James Tomkins er usikre.

Aston Villa har tatt ett poeng enn vertene og kommer fra to 0-2 tap på hjemmebane i ligaen. Christian Benteke har ikke funnet tilbake til scoringsformen han hadde før skadeavbrekket, og resten av laget sliter også med å finne veien til nettmaskene.

Jores Okore, Charles N’Zogbia og Antonio Luna er ute mens Gabriel Agbonlahor, Joe Bennet og Gary Gardner er usikre.

Vi ser på dette som en åpen kamp og tar med alle tegn. HUB.

6. Hull - Sunderland
Hull kommer fra to knepne bortetap mot sterke motstandere etter en lang rekke med kamper uten tap. Har dermed falt ned til 10. plass med 11 poeng. Holdt Tottenham til straffekonk i ligacupen onsdag, der det til slutt endte med 9-10-tap. Selv om laget har hatt et magert utbytte i det siste, fungerer kollektivet Hull fortsatt bra.

Sone Aluko må trolig stå over også denne matchen. Viktige Robert Brady er usikker.

Sunderland tok endelig tre poeng i serien takket være et sent mål av Fabio Borini sist helg, og det smakte nok ekstra godt at trepoengeren kom hjemme mot erkerivalen Newcastle. Klatret dermed opp fra bunnplassen og forbi Crystal Palace.

Skademessig ser det nok en gang veldig bra ut – Wes Brown er eneste usikkerhetsmoment.

Newcastle-seieren kan ha vært et vendepunkt for Sunderland, og vi gir dem poengsjanser mot et Hull-lag som kan være på vei nedover på tabellen. HU.

7. West Bromwich - Crystal Palace
West Bromwich hadde flere sterke resultater i sekken før Anfield-kampen sist. Møtte imidlertid to lekne superspisser hos Liverpool og tapte 1-4. Ble dermed stående på 12. plass og 10 poeng.

Ben Foster og Scott Sinclair er uaktuelle, mens Gera Zoltan, Morgan Amalfitano og George Thorne er usikre.

Palace står med seks strake tap i ligaen og ligger sist med sine tre poeng. Har heller ikke scoret mer enn seks mål på ni matcher, så man kan trygt si at sesongstarten har vært elendig.

Patrick McCarthy, Jack Hunrt og Glenn Murray er fortsatt ute.

Vi stoler ikke helt på dette West Bromwich-laget, men klarer samtidig ikke å se for oss at Crystal Palace skal stikke av med alle tre poengene – selv om sistnevnte gjorde en god figur mot serieleder Arsenal sist. Vi hadde vært mest komfortable hvis vi kunne gardere HU, men krysset trengs enda mer et annet sted. H.

8. Millwall – Burnley
De siste fem kampene er hentet fra Championship.
Millwall har spilt uavgjort mot topplagene QPR og Reading i de siste rundene, men har ikke bedre enn to poeng på de siste fire kampene. Ligger på 17. plass med 13 poeng på like mange kamper.

Jimmy Abdou er ute med karantene for hjemmelaget. Lee Martin, Martyn Waghorn, Mark Beevers og Paul Connolly er trolig uaktuelle grunnet skader.

Burnley tapte 0-2 for West Ham i ligacupen, men har vært uslåelig i serien de siste ukene. Slo gullrival QPR 2-0 sist og leder serien med 32 poeng – tre foran Leicester. Er seriens beste bortelag med fantastiske 5-0-1.

Midtbaneduoen Scott Arfield og Dean Marney er fortsatt skadet.

Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte 2-0 til Burnley, og vi kan fort få en reprise i dag. B.

9. Queens Park Rangers – Derby
QPR spilte seriekamp mot Wigan så sent som onsdag. Den endte 0-0, og London-klubben har dermed bare tatt to poeng på de siste tre matchene (alle spilt på bortebane). Ekstra ille for tabellsituasjonen var 0-2-tapet for opprykksrival Burnley forrige helg. Ligger nå på tredjeplass, fire poeng bak Burnley.

Joey Barton er tilbake etter å ha sonet karantene sist. Nedum Onouha, Tom Carroll, Bobby Zamora og Niko Kranjcar er skadet.

Derby spilte uavgjort hjemme mot Birmingham sist og står med fine 2-2-0 på de siste fire. Ligger på åttendeplass med 19 poeng – fire bak den siste playoffplassen. Zak Whitbread er ute for bortelaget, og det er ventet at Steve McClaren stiller med det samme mannskapet som sist mot sin tidligere klubb.

Derby er i fin form, og vi må gardere. HU.

10. Nottingham Forest – Blackpool
Forest skuffet med 1-3-tap borte for bunnlaget Yeovil sist og klarte bare uavgjort hjemme mot Bournemouth runden før. Har dermed sakket akterut i kampen om direkte opprykk og innehar for tiden den nederste playoffplassen.

David Vaughan er hentet på lån fra Sunderland og kan gå rett inn på Forests midtbane.

Blackpool har ikke tapt på de siste seks seriekampene, men fem av disse har endt uavgjort. Har tatt ett poeng mer enn Forest og ligger to plasser over.

Jack Robinson er ute med karantene, mens Chris Basham, Bob Harris, Barry Ferguson, Isaiah Osbourne og Craig Cathcart er skadet.

De tre siste møtene mellom disse to har endt uavgjort, og med tanke på Blackpools uavgjortform, er ikke det et utenkelig resultat også i dag. HU.

11. Leeds – Yeovil
Leeds har vunnet de to siste hjemmekampene og tapt de to siste borte. Falt ned til 10. plass med 17 poeng etter 2-3-tapet for Huddersfield sist.

Den nyinnkjøpte litauiske landslagsspilleren Marius Zaliukas kan debutere i dag. Backen Sam Byram er høyst usikker.

Yeovil hadde bare tatt fem poeng på de første elleve kampene før det ble 0-0 mot Brighton nest sist og flotte 3-1 over Nottingham Forest sist. Klatret dermed opp til 22. plass, og det er ett poeng opp til Bolton på sikker plass.

Forsvareren Dan Seaborne er usikker for bortelaget, ellers ingen nye fravær i troppen.

Leeds trenger tre poeng for å gjenoppta kontakt med playofflagene, og det bør de klare på hjemmebane. H.

12. Sheffield Wednesday - Reading
Wednesday ligger sist med åtte poeng på 12 kamper. Har ennå ikke innkassert sesongens første trepoenger, men har spilt uavgjort i to tredeler av kampene og 1-1 i fire av de siste fire.

Connor Wickham er hentet på lån fra Sunderland, og spissen kan gå rett inn i startoppstillingen. Jose Semedo er ute.

Reading skuffet med uavgjort hjemme mot Millwall sist og vant 4-1 over Doncaster runden før. Ligger på femteplass med 23 poeng. Keeper Alex McCarthy er trolig tilbake etter å ha blitt bra av kneskaden. Billy Sharp er også tilbake, men Wayne Bridge er usikker. Royston Drenthe og Danny Williams er skadet.

U må som regel med når Wednesday spiller. UB.

96-rekker:
1. Arsenal – Liverpool HUB

2. Manchester City – Norwich H

3. Stoke – Southampton UB

4. Fulham - Manchester United B

5. West Ham - Aston Villa H

6. Hull - Sunderland HU

7. West Bromwich - Crystal Palace H

8. Millwall – Burnley B

9. Queens Park Rangers – Derby HU

10. Nottingham Forest – Blackpool HU

11. Leeds – Yeovil H

12. Sheffield Wednesday - Reading UB

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobil

432-rekker:

1. Arsenal – Liverpool HUB

2. Manchester City – Norwich H

3. Stoke – Southampton HUB

4. Fulham - Manchester United B

5. West Ham - Aston Villa HUB

6. Hull - Sunderland HU

7. West Bromwich - Crystal Palace H

8. Millwall – Burnley B

9. Queens Park Rangers – Derby HU

10. Nottingham Forest – Blackpool HU

11. Leeds – Yeovil H

12. Sheffield Wednesday - Reading UB

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobil

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere