RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre mål av Ighalo

Sist oppdatert:
Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo med nettkjenninger i Italia.

19-åringen forlot Lyn til fordel for serie A-klubben Udinese i sommer. Overgangen kom i stand etter ni mål på totalt 20 kamper for Oslo-klubben, og overgangssummen skal ha ligget på om lag 15 millioner kroner.

Et par måneder senere har han fortsatt til gode å debutere i Serie A, men på klubbens nest beste lag, U20-laget i Primavera-divisjonen, har han blitt brukt med suksess. To ganger har nigerianeren blitt hentet ned fra A-lagstreningene for å prestere. Begge gangene har han innfridd.

Først ble det to mål da laget vant 2-0. Så kvitterte han med én scoring i neste kamp.

Ighalos agent, Atta Aneke, er jevnlig i kontakt med spilleren sin.

- Jeg har også vært i kontakt med Udinese-eieren for å høre om de er fornøyd med ham, og de sier at de har kjempetro på ham. Nå handler det bare om å venne seg til klubbens spillestil, sier Aneke til Nettavisen.

Ett av problemene er uten tvil at Udineses seriestart har vært av aller beste slag. Laget ligger på 2. plass i Serie A, og er også klare for gruppespillet i Uefa-cupen. I tillegg er det ikke uvanlig at det tar litt tid å etablere seg i klubben. Inter-stjernen Sulley Muntari, tidligere i Portsmouth, brukte for eksempel ett helt år i Udinese før han slo seg inn på laget.

- Men Odion trives. Han tar førerkortet utenom, og går på språkkurs. Overgangen til Serie A har også blitt mykere ved at Udinese allerede har nigerianeren Chris Obodo i stallen. Obodo er den nigerianske spilleren med flest Serie A-kamper.

- Følger han fortsatt med på Lyn?

- Ja. Det gjør han, og han er bekymret for at de har tapt noen kamper nå. Hjertet hans er helt klart i Lyn ennå, og han har mange gode følelser for klubben, sier Aneke.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere