Tre nordmenn i dansk nedrykksstrid

KAN RYKKE NED: Anders Østli.

KAN RYKKE NED: Anders Østli. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Magnus Lekven, Mohammed Fellah og Anders Østli står alle i fare for å rykke ned fra den danske superligaen i fotball. Fire akter gjenstår i dramaet.

For ikke mange serierundene siden så det avgjort ut i bunnen av den danske toppserien. Silkeborg har vært nedrykksklare lenge, og Anders Østlis Vestsjælland så også fortapte ut.

Tre seirer på de fem siste kampene har imidlertid blåst nytt liv i Sjælland-klubbens håp om overlevelse. I øyeblikket skiller det ikke mer enn fem poeng opp til Sønderjyske på plassen over streken.

Esbjerg, med Mohammed Fellah og Magnus Lekven i troppen, har ytterligere ett poeng å gå på til Vestsjælland. Jylland-klubben tok et viktig skritt mot fornyet toppseriekontrakt med 3-1-seieren mot Nordsjælland mandag, men kan fortsatt ikke føle seg helt sikker.

I dagene og ukene som kommer skal det hele avgjøres. Mindre nervepirrende blir ikke avslutningen av at alle klubbene i nedrykksstriden skal møtes innbyrdes.

For Sønderjyske kan det bli en nervepirrende reise. Laget har ikke vunnet siden 22. mars, og har bare tatt fire poeng på sine sju siste ligakamper. Det er mager kost. Torsdag venter i tillegg en vanskelig bortekamp mot nedrykksrival Esbjerg. Klubben til Mohammed Fellah og Magnus Lekven har to strake seirer og synes å være i god flyt.

Sønderjyske skal også ut mot regjerende ligamester Aalborg, Vestsjælland og ligaleder Midtjylland før endelig status skal gjøres opp. Kampen mot Vestsjælland kommende søndag kan vise seg å bli helt avgjørende.

Vestsjælland har på sin side igjen kamper mot Midtjylland, Esbjerg og tabelljumbo Silkeborg – foruten Sønderjyske. Dermed kan Anders Østli og lagkameratene fort vise seg å ha skjebnen i egne hender.

Sønderjyske-trener Lars Søndergaard innrømmer at laget hans begynner å merke presset.

– Vi tenker selvfølgelig mye på situasjonen vår. Vi har hatt en betryggende avstand til bunnstriden, men plutselig er vi midt inne i den. Dels fordi vi selv ikke har vunnet på lenge, men særlig fordi Vestsjælland har begynt å vinne kamper, sier han.

Sønderjyske-spiller Johan Absalonson forventer at de neste ukene blir meget tøffe.

– Det blir noen durabelige oppgjør om overlevelse, og det kommer til å kreve både mot og krigervilje, sier han.

I motsatt ende av tabellen styrer Ståle Solbakkens FC København mot seriesølv. Laget har fortsatt teoretiske muligheter til å innhente ligaleder Midtjylland, men det blir i praksis umulig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.