*Nettavisen* Sport.

Tre nye i Landsem-troppen

Foto: Jarl Fr. Erichsen/ Scanpix

Eli Landsem fant plass til kun én av de fem Røa-jentene som boikottet Bjarne Berntsen.

12.10.09 14:40

Det var knyttet en viss spenning til om den nye kvinnelandslagssjefen i fotball, Eli Landsem, ville innlemme de fem boikottende Røa-jentene i sin første tropp etter Bjarne Berntsens avskjed. Kun én av dem blir å se i troppen mot Nederland (Nadderud) og Slovakia (Skagerak Arena) i slutten av oktober.

Marie Knutsen er den eneste av de fem som per nå er god nok til å spille for Norge når de tar imot Nederland i det som kan betraktes som «bronsekampen» fra EM. Nederland var i likhet med Norge tapende semifinalist i Finland for noen måneder siden.

- Jeg har sett Røa i de seks kampene de har spilt etter EM og tatt meg god tid i vurderingene fram mot denne troppen. Marie har skilt seg ut i samtlige kamper. Hun har satt sitt preg på kampene, og rett og slett stått fram som den beste spilleren, sier Eli Landsem til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), og innrømmer at hun har sett litt ekstra på europacupkampene der Marie hadde en meget god kamp, spesielt i hjemmeoppgjøret mot Everton.

Lunken Fiane
Marit Fiane Christensen, Siri Nordby, Lene Mykjåland og Guro Knutsen blir altså ikke med.

- Jeg har snakket med alle sammen, og Marit har sagt at hun er litt lunken til videre spill, men at vi skal ta en diskusjon kommende sesong. Derfor valgte jeg bort henne tidlig til disse kampene. Lene har vært syk og skadd, og har ikke spilt en hel kamp på lenge. Hun mangler dermed kamptrening, og da kommer disse to kampene for tidlig for hennes del, forklarer Landsem.

Vi får likevel et gjensyn med en annen spiller som ikke hadde det beste forholdet med Berntsen. Lise Klaveness er tilbake i landslagsvarmen igjen etter to år i kulden.

- For Lises del er det noe annerledes i forhold til Røa-jentene. Hun ble kastet ut, mens Røa-jentene valgte selv å stå av, sier Landsem.

- Lise er med fordi hun er en spiller med fenomenale ferdigheter både på og utenfor banen. Det gjelder å bruke de egenskapene riktig. Både for hennes del selv og for å tilpasse henne best inn mot laget som sådan, sier Landsem.

Mulig debutant
Duoen Klaveness/Knutsen har henholdsvis 51 og 54 kamper med flagget på brystet og har drøssevis med erfaring. Den siste nykommeren i Landsems tropp, er Lisa-Marie Woods fra Kolbotn. Woods kan få sin debut i en av de to kampene.

- Woods er med fordi hun er en meget god fotballspiller. Hun har fått trent godt nå og er klar for å ta dette steget. Hun har fotballferdigheter som går over mange andre, skryter landslagssjefen av 25-åringen.

Av de 22 spillerne som Bjarne Berntsen hadde med seg til EM, er sju spillere ute. Disse sju, pluss de fire Røa-jentene er likevel med i bruttotroppen på 25. Landsem må plukke en av disse dersom det kommer forfall inn mot de to kvalifiseringskampene.

Tøff VM-vei
Foruten Nederland og Slovakia er Norge i gruppe med Makedonia og Hviterussland.

Nederland er utvilsomt det største hinderet fra å vinne gruppa. Men selv om de norske jentene går seirende ut av sin kvalifiseringspulje, venter det en hard vei videre for å nå VM-drømmen i Tyskland i 2011. De åtte gruppevinnerne møtes i omspillskamp. Vinnerne der går til VM. De tapende lagene må ut i en ny omspillsrunde før vinneren der møter et lag fra det amerikanske kontinentet (CONCACAF). Europa har med andre ord 4,5 VM-plasser til disposisjon på de åtte VM-kvalifiseringsgruppene. Tyskland er direkte kvalifisert.

- Det blir knalltøft og jeg synes helt klart at Europa burde hatt flere VM-plasser, men slik er det. Jeg mener vi skal ha en god sjanse til å nå mesterskapet, men det har aldri vært så tøft som det er denne gang, sier Landsem. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag