RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre nye lag klare for VM

Foto: Afp / Scanpix
Kan pakke kofferten og reise til Brasil.

Australia, Iran og Sør-Korea slår følge med Japan til neste års fotball-VM i Brasil etter at den asiatiske kvalifiseringen ble avsluttet onsdag.

Australia måtte slite lenge, men Joshua Kennedys 1-0-mål mot Irak i det 83. minutt sendte «Socceroos» til VM.

Reza Ghoochannejhad ble matchvinner da Iran overraskende vant 1-0 borte mot Sør-Korea. Sørkoreanerne slår følge til sluttspillet takket være bedre målforskjell enn Usbekistan, som knuste Qatar 5-1 til liten nytte.

Sør-Korea misbrukte sjanse på sjanse i Ulsan, men fikk ikke ballen i mål. Dermed måtte de vente nervøst noen minutter på sluttsignalet i Tasjkent, der Usbekistan vendte 0-1 til storseier med fem mål den siste halvtimen. Til sist var det to mål for lite til å passere sørkoreanerne på tabellen.

Sør-Korea er VM-klar for åttende gang på rad.

Japan sikret førsteplassen i gruppe B tidligere i måneden, og Australia måtte slå jumbolaget Irak for å hindre at Oman eller Jordan senere tirsdag kunne stjele 2.-plassen i en kamp som på grunn av den store tidsforskjellen ikke kunne spilles samtidig.

Australia stanget mot gjesteforsvaret i regnværet helt til åtte minutter sto igjen. Da nikket Kennedy inn Mark Brescianos innlegg og ble dagens mann for de 80.000 tilskuerne, fem minutter etter at han ble byttet inn for Tim Cahill.

Hjemmelaget spolerte en rekke store sjanser inntil en tydelig misfornøyd Cahill ble vinket av banen til fordel for Kennedy. Landslagssjef Holger Osiecks valg betalte seg i form av vinnermålet.

- Jeg er stolt av alle. Det har vært en vanskelig kvalifisering, men vi viste mental styrke. Det var ikke vakkert, men vi slo dem, sa lagkaptein Lucas Neill.

- Det var tøft, men vi gjorde jobben i de tre siste kampene, sa Osieck.

Han startet med samme lag som slo Jordan 4-0 forrige uke, mot et Irak-lag som manglet flere av sine beste spillere. Gjestene stilte for det meste med spillerne som skal i aksjon i VM-sluttspillet for U20-lag i Tyrkia senere i måneden.

De tre poengene sikret 2.-plassen for Australia, og kampen i Amman handler dermed bare om hvem som skal bli nummer tre og få sjansen i omspill.

Jordan må vinne for å passere Oman på tabellen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere