Gå til sidens hovedinnhold

Tre siktet for drapsforsøk under fotballkamp

- En katastrofe for brasiliansk fotball.

Et halvt års tid før Brasil skal arrangere fotball-VM, skjemmes landet av de grusomme scenene som utspant seg da Atletico Paranaense møtte Vasco da Gama i den hjemlige toppserien.

Supporterne gikk praktisk talt til krig mot hverandre. Minst fire personer måtte fraktes til sykehus.

- Dette er en katastrofe for brasiliansk fotball. Vi skal arrangere VM neste år og nå vil hele verden få se disse bildene, sier Vasco da Gama-spilleren Wendel.

Ifølge den brasilianske avisen Globo er nå tre menn, fra 23 til 29 år gamle, tiltalt for drapsforsøk.

- Det var enkelt å identifisere dem, sier politiet til Globo.

De skal ha mishandlet en gutt i ti minutter i strekk.

- Vi så at gutten lå der og tok imot spark etter spark. Det er et menneske. Vi ba dem om å stoppe, men de lyttet ikke til oss, sier Atletico-spilleren Luiz Alberto.

Til alt hell er ifølge Globo ingen personer i koma eller i livsfare etter de stygge kampscenene inne på arenaen.

Allerede før kampen ble kvinner og barn advart mot å dra på kampen, «på grunn av den overhengende risikoen for sammenstøt».

Et privat vaktselskap hadde ansvaret for sikkerheten på stadion. Den samme løsningen ønsker Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) under VM-sluttspillet neste sommer.

- Det konseptet fungerte meget bra under Fifa Confederations Cup og bygger på en modell som er blitt brukt i tidligere VM, opplyser Fifa til nyhetsbyrået AP ifølge Aftonbladet.

Brasils president, Dilma Rouseff, er uenig.

- Fotballens land kan ikke fortsette å leve med vold på tribunene. Vi trenger politi inne på arenaene, skriver Rousseff på Twitter, ifølge Fotbollskanalen.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto