*Nettavisen* Sport.

Tre siktet for drapsforsøk under fotballkamp

Foto: Heuler Andrey / AFP / NTB scanpix

- En katastrofe for brasiliansk fotball.

Et halvt års tid før Brasil skal arrangere fotball-VM, skjemmes landet av de grusomme scenene som utspant seg da Atletico Paranaense møtte Vasco da Gama i den hjemlige toppserien.

Supporterne gikk praktisk talt til krig mot hverandre. Minst fire personer måtte fraktes til sykehus.

- Dette er en katastrofe for brasiliansk fotball. Vi skal arrangere VM neste år og nå vil hele verden få se disse bildene, sier Vasco da Gama-spilleren Wendel.

Ifølge den brasilianske avisen Globo er nå tre menn, fra 23 til 29 år gamle, tiltalt for drapsforsøk.

- Det var enkelt å identifisere dem, sier politiet til Globo.

De skal ha mishandlet en gutt i ti minutter i strekk.

- Vi så at gutten lå der og tok imot spark etter spark. Det er et menneske. Vi ba dem om å stoppe, men de lyttet ikke til oss, sier Atletico-spilleren Luiz Alberto.

Til alt hell er ifølge Globo ingen personer i koma eller i livsfare etter de stygge kampscenene inne på arenaen.

Allerede før kampen ble kvinner og barn advart mot å dra på kampen, «på grunn av den overhengende risikoen for sammenstøt».

Et privat vaktselskap hadde ansvaret for sikkerheten på stadion. Den samme løsningen ønsker Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) under VM-sluttspillet neste sommer.

- Det konseptet fungerte meget bra under Fifa Confederations Cup og bygger på en modell som er blitt brukt i tidligere VM, opplyser Fifa til nyhetsbyrået AP ifølge Aftonbladet.

Brasils president, Dilma Rouseff, er uenig.

- Fotballens land kan ikke fortsette å leve med vold på tribunene. Vi trenger politi inne på arenaene, skriver Rousseff på Twitter, ifølge Fotbollskanalen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.