*Nettavisen* Sport.

Trekker søksmål mot Solskjærs klubb

TREKKER SØKSMÅL: Malky Mackay vil ikke møte Cardiff i retten. Foto: Adam Davy (PA / NTB scanpix)

Partene har blitt enige.

Før Ole Gunnar Solskjær ble hentet inn som ny manager i Cardiff, var det skotten Malky Mackay som styrte skuta med forholdsvis stø arm.

Det var Mackay som sørget for at Cardiff rykket opp til Premier League og under hans ledelse lå klubben aldri under nedrykksstreken i ligaspillet.

Forholdet til den omstridte eieren Vincent Tan var imidlertid svært dårlig og Mackay ble etter hvert presset ut, noe som var svært upopulært blant fansen.

Solskjær tok altså over jobben og styrte Cardiff til bunns i ligaen. Med én runde igjen ligger klubben helt sist på tabellen, uten håp om å redde plassen.

- Et forlik
Mackay og hans assistent Ian Moody var ikke fornøyd med måten de måtte forlate Cardiff og har lenge varslet et søksmål mot klubben. Fredag ble det imidlertid klart at Mackay nå dropper søksmålet, i bytte mot kompensasjon.

- I dag har jeg og Cardiff kommet til enighet om et forlik. Jeg trekker derfor alle krav jeg har fremmet overfor Cardiff. Jeg ønsket ikke at dette skulle havne i retten og mener en slik løsning er best for alle parter, sier Mackay.

- Jeg satte stor pris på tiden min i Cardiff og vil takke styret og Vincent Tan for å ha gitt meg muligheten. Mr. Tan investerte store penger i klubben og støttet oss i kampen om opprykk til Premier League. Uten ham hadde ikke det vært mulig. Jeg vil takke alle i klubben og spesielt fansen, sier manageren.

Mackay ønsker også å sende en unnskyldning i retning av eier Vincent Tan.

- Positivt
Cardiff skriver følgende om saken i en pressemelding.

- Vi kan bekrefte at Mackay har trukket alle rettslige krav mot klubben. Dermed er en rekke forhold avsluttet og vi kan tenke framover.

- Dette er positivt for Cardiff. Vi ser nå framover og har fullt fokus på å planlegge for den kommende sesongen og kampen om å komme tilbake til Premier League, heter det i pressemeldingen fra den walisiske klubben.

Ole Gunnar Solskjær har uttalt at han fortsatt føler han har eierens støtte i Cardiff og er derfor forberedt på å fortsette i jobben i The Championship.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag