RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker uttalelse om tiltale mot Bille Nielsen

TILTALES: Nicki Bille Nielsen blir tiltalt etter politibråket i København.
TILTALES: Nicki Bille Nielsen blir tiltalt etter politibråket i København. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi må ha misforstått hverandre språklig.

Tirsdag skrev Dagbladet at dansk politi bekrefter at Bille Nielsen blir tiltalt etter politibråket i København i april. Bakgrunnen er nyheten som sprakk i april om at dansken angivelig hadde vært i klammeri med politiet i København.

- Saken er nå gjennomgått av våre jurister, og det vil bli reist tiltale mot Nicki Bille, sa pressekontakt Sebastian Richardsen i Københavns politi til Dagbladet.

Men nå trekker dansk politi uttalesene de kom med til den norske avisen.

- Det er ikke bestemt at vi skal reise tiltale. Saken er fortsatt til vurdering hos oss. Vi må ha misforstått hverandre språklig, sier Richardsen nå til Dagbladet.

- Men jeg spurte deg direkte, for å unngå eventuelle misforståelser, om jeg forsto deg riktig da jeg hørte at Nicki Bille Nielsen ville bli tiltalt? spør Dagbladets journalist.

- Da må vi ha misforstått hverandre. Beklager, sier Richardsen.

Tre krav
Rosenborg valgte etter hendelsen i april å benåde dansken, og lot ham bli værende i klubben. Samtidig stilte de tre krav til ham.

- Totalt alkoholforbud.

- Skal utføre sosialt arbeid.

- Fortsette på sinnemestringskurs

Ingen i Rosenborg-ledelsen har svart Nettavisens henvendelser tirsdag formiddag, men sportslig leder Erik Hoftun sa det ville bli en ny vurdering dersom det ble fellende dom i saken.

Bille Nielsen kom til Rosenborg før 2013-sesongen, og har satt sitt preg på Tippeligaen både på og utenfor banen.

Spissen har scoret ni mål på 30 tippeligakamper for Rosenborg, men har kanskje gjort seg enda mer bemerket for utenomsportslige prestasjoner.

Draktriving, nattklubb-bråk, glattcellebesøk og kameradytting er bare noen av eksemplene fra danskens inntog i norsk fotball.

Bille før sesongen: - Jeg har lært
Da Nettavisen snakket med den danske spissen før sesongen, hevdet han å være ferdig med trøbbelet utenfor banen.

- Folk begår feil, slik er livet. Forskjellen er hvorvidt man lærer eller ikke lærer av det. Personlig føler jeg at jeg har lært nå, sa Rosenborg-spissen til Nettavisen.

Han kom til norsk fotball etter å ha spilt fotball i de spanske klubbene Elche, Rayo Vallecano og Villarreal. Han har tidligere spilt for Norskjælland, Lucchese, Martina, Reggina og BK Frem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere