RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenerikon: - Det er for mange svarte spillere

LITE HELDIG: Arrigo Sacchio burde kanskje holdt munn, denne gangen.
LITE HELDIG: Arrigo Sacchio burde kanskje holdt munn, denne gangen. Foto: Angel Martin (AFP / NTB scanpix)
Arrigo Sacchi med lite heldig uttalelse.

Den tidligere Italia-treneren Arrigo Sacchi kom mandag kveld med en lite heldig uttalelse om sammensetningen av nasjonens yngre fotballag.

- Italia har ingen verdighet eller stolthet, for vi har for mange utlendinger som spiller i U20-ligaene. I ungdomssektoren er det for mange svarte, sa 68-åringen angivelig da han talte under en prisutdeling i Toscana.

Sacchi er en kjent og respektert fotballtrener i Italia. Aller best kjent er han som innovatøren som ledet Milan til strake europacuptitler i 1989 og 1990.

Selv hevder han at han ikke er rasist fordi han hentet spillere som Frank Rijkard, en nederlender av surinamsk opprinnelse, under sin tid i Milano-klubben. Men Sacchi insisterte samtidig på at «altfor mange fargede spillere» figurerer for italienske lag i den velkjente Viareggio-turneringen for ungdomslag.

- Jeg er absolutt ikke rasist, noe min trenerhistorie med Rijkard viser. Men se på Viareggio-turneringen. Jeg vil si at der er for mange fargede spillere, også blant de italienske U20-lagene, fortsatte Sacchi.

Da han senere ble bedt om å klargjøre sine bemerkninger, hevdet han brått at han var blitt feiltolket. – Jeg er blitt feiltolket, tror du virkelig jeg er rasist? Alt jeg sa var at jeg så en kamp med et lag som stilte med fire fargede spillere.

- Historien min taler for seg selv. Jeg har alltid trent lag med gode spillere av alle farger, og jeg har hentet inn mange, både til Milan og (Real) Madrid. Jeg ville bare understreke at vi mister vår nasjonale stolthet og identitet, hevdet Sacchi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere