RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(MARCEL ANTONISSE / EPA)

Trenerlegende sier stopp

Sist oppdatert:
En av fotballens største trenerlegender , Guy Roux fra franske AJ Auxerre, meddelte søndag at han trapper ned etter å ha ført klubben til sin fjerde cuptriumf.

Lørdag vant Auxerre den franske cupen, etter en scoring på overtid mot Sedan, fra en divisjon lavere. Bonaventure Kalou ble matchvinner for Auxerre.

Dagen etter cuptriumfen annonserte 66-årige Guy Roux at han trekker seg fra trenervervet.

Roux har fungert som trener i klubben fra det nordlige Bourgogne siden 1961, og har ført klubben fra en usynlig tilværelse i 5. divisjon til seriemesterskapet i 1996.

- Jeg vil si stopp etter en god sesong og før tingene begynner å gå nedover bakken, sier den karismatiske treneren til den franske tv-stasjonen TF1.

Roux avviser at hans beslutning har noen ting med hans helsetilstand å gjøre, selv om han for få år siden gjennomgikk en hjerteoperasjon.

Auxerre har fungert som Frankrikes store fotballfabrikk, og har produsert store spillere som Eric Cantona, Basile Boli, Bernard Diomede og Djibril Cisse.

Auxerre vant ligaen for ni år siden, og har vunnet cupen fire ganger inkludert seieren i går. Klubben nådde også semifinalen i UEFA-cupen i 1993.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere