*Nettavisen* Sport.

Trenerlegender til frontalangrep på Mourinho

UNDER PRESS: Det har ikke vært noen god seriestart for Chelsea og Jose Mourinho. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Fabio Capello og Johan Cruyff holder ikke tilbake i sin kritikk av portugiseren.

Både Fabio Capello og Johan Cruyff har lettet på sløret om deres meninger rundt José Mourinho. Den karismatiske portugiseren har fått en marerittstart på sesongen og hans Chelsea ligger i skrivende stund på 16. plass i Premier League.

Utbrent

Etter tapet mot Southampton lørdag kveld gikk Mourinho ut og kritiserte dommere og snakket løst om muligheten for at han nå kunne få sparken. Grunnen til problemene, ifølge Capello, er at Mourinhos spillere er utbrent:

- Mourinho brenner ut spillerne sine etter halvannet til to år. Jeg hadde allerede hørt om dette da han var i Real Madrid og nå har vi fått en bekreftelse på det i Chelsea, fortalte Capello til Fox Sport ifølge The Telegraph.

- Hans tid i klubber pleier å vare rundt denne tiden. Han er en strategiker. Han, under denne vanskelige tiden, har bedt Chelsea om å vise at de er på hans parti, og deres uttalelse forsvarer han til punkt og prikke, sier Capello.

- Kontroversiell

Også Johan Cruyff er kritisk til Mourinho. Den nederlandske legenden, som ledet Barcelona til Europacup-triumf i 1992, mener at til tross for portugiserens kontroversielle natur så virker det ødeleggende på lagene han trener:

- Han er kontroversiell. Det jeg liker med han er at han er alltid flink til å lage god stemning med spillerne, og det jeg ikke liker med han er at han alltid setter seg selv på første rad. Han burde være på andre rad, mener Cruyff.

Hvorfor Mourinho konstant setter seg selv først er også noe Cruyff har en teori på:

- Dette handler nok om bakgrunnen hans. Han har aldri blitt jublet eller buet på av 100.000 folk. Det kan være grunnen, eller så det kan være på grunn av pressen. Jeg mener ikke at han lærer barn å spille fotball eller kommer med læring om livet. Han burde oppføre seg bedre, mener Cruyff.

Problemer

Mourinho er blitt siktet av det engelske fotballforbundet for dårlig oppførsel etter sine kommentarer mot dommerne etter 3-1-tapet for Southampton lørdag.

I tillegg til dette har Chelsea kun to seire på de åtte første kampene, og har sluppet inn 12 mål. Til sammenligning slapp de kun inn 32 mål hele foregående sesong.

Det lover ikke godt for «The Special One».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.