RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFFE DUELLER: Alexis Sanchez og Thibaut Courtois barket sammen i en duell.
TØFFE DUELLER: Alexis Sanchez og Thibaut Courtois barket sammen i en duell. Foto: Rex/kieran Mcmanus/bpi (All Over Press)

Trenerne: - Det skulle vært seks røde kort

Sist oppdatert:
Ampert i møtet mellom Chelsea og Arsenal.

CHELSEA - ARSENAL 2-0:

Sist gang Chelsea og Arsenal møttes til ligakamp på Stamford Bridge, fikk Arsenal juling med hele 6-0. Søndag møttes gigantene til ny dyst.

Og som vanlig ble det en dramatisk affære preget av skader, beinharde taklinger og et sammenstøt mellom de to klubbenes profilerte managere.

Det skjedde etter at Gary Cahill gikk beinhardt inn mot Alexis Sanchez. Arsene Wenger dyttet til José Mourinho på sidelinjen.

- Jeg forlot mitt område på sidelinjen, fordi jeg ikke var fornøyd med taklingen fra Gary Cahill på Alexis Sanchez. Jeg ville se hva som skjedde. Noen sto i veien for meg, det var alt. Jeg vil ikke si noe mer om det, sier Wenger.

- José sier vi burde avsluttet kampen med åtte mann, og jeg føler det samme om Chelsea. Jeg skjønner ikke hvordan Cahill fikk avslutte kampen. Jeg skjønner ikke hvordan Branislav Ivanovic fikk avslutte kampen. Jeg skjønner ikke hvordan Oscar fikk avslutte kampen, raser Arsenals manager.

José Mourinho hadde følgende å si om situasjonen.

- Jeg har gjort mye galt i fotballen, men denne gang var det ikke meg. En fotballbane er en fotballbane, dett er ikke noe problem, sier Mourinho.

- Wenger oppfører seg på en måte som også jeg har oppført meg på. Det er en oppførsel som mange managere har. Det er ikke problematisk.

- Enorm respekt
I målprotokollen ble det imidlertid ikke like underholdene som sist. Chelsea tok ledelsen ved Eden Hazard på et straffespark i første omgang, mens nykommer Diego Costa scoret et herlig mål drøye ti minutter før slutt.

Det var tidligere Arsenal-spiller Francesc Fabregas som spilte fram. I minuttene før scoringen stoppet den samme Fabregas et skudd fra Jack Wilshere med hendene inne i 16-meterfeltet, uten at det ble dømt straffe.

- Jeg har en enorm respekt for Arsenal. Jeg vet at jeg ikke ville hatt det jeg har, eller vunnet det jeg har vunnet, uten dem. Jeg forstår at fansen reagerer. Jeg skjønner at de ikke elsker meg. Men nå spiller jeg i en stor klubb, med fantastiske fans og en fantastisk manager. Jeg konsentrerer meg fullt og helt på Chelsea, sier Fabregas til Sky Sports etter kampen.

Resultatet betyr at Chelsea fortsatt topper Premier League, med 19 poeng fra sju kamper. Arsenal står med ti poeng etter like mange spilte kamper.

Heseblesende
Den første omgangen på Stamford Bridge ble en begivenhetsrik affære.

Omgangens eneste mål var det superstjerne Eden Hazard som sto for, fra straffemerket. Det var belgieren selv som skaffet straffen, da han lekte seg forbi en to-tre mann på vei til mål, før Laurent Kocielny felte ham.

Fra krittmerket overlistet Hazard Arsenals Wojciech Szcezesny.

De første 45 minuttene ble ellers preget av at Chelsea-keeper Thibaut Courtois fikk seg to smeller og til slutt måtte tas av banen med hodeskade.

Først fikk keeperen en smell etter et sammenstøt med låret til Alexis Sanchez og litt senere i kampen fikk han en ny smell og måtte byttes ut.

Inn kom veteran Petr Cech, som har blitt henvist til benken denne sesongen.

Gary Cahill sto også for et minneverdig øyeblikk i denne omgangen, med negativt fortegn. Han gikk beinhardt inn mot Sanchez ute ved sidelinjen og skal prise seg lykkelig for at han ikke kvestet chileneren. Situasjonen førte til at Arsène Wenger og José Mourinho barket sammen utenfor banen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BARKET SAMMEN: Arsene Wenger og Jose Mourinho.


Arsenals største sjanse før pause var det Jack Wilshere som fikk, etter at Mesüt Özil og Santi Cazorla hadde kombinert fint. Midtbanemannen sto i god posisjon foran Cech, men en dårlig førstetouch ødelagte sjansen.

Da lagene gikk til pause sto det fortsatt 1-0 i London.

Snytt for straffe?
Vertene hadde vært toneangivende før pause og fortsatte i samme spor etter hvilen. Eden Hazard viste at han er på vei mot storformen for Chelsea.

57 minutter var spilt da belgieren igjen danset seg forbi Calum Chambers og slo inn foran mål. Ballen gikk via Mathieu Flamini og til hjørnespark.

Arsenal hang også godt med og ropte på straffe da Francesc Fabregas stoppet ballen med hendene inne i feltet. Spanjolen kastet seg ned for å blokkere et skudd, men reprisen viste at han brukte hendene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STRAFFE: Francesc Fabregas stoppet ballen med hendene.


Dommer Martin Atkinson nøyde seg med å dømme hjørnespark.

Det var Jack Wilshere som fyrte av skuddet som ble stoppet av Fabregas og like etter var han frampå igjen. Nå ble skuddet stoppet av Oscar.

I stedet for at utligning var det Chelsea og Diego Costa som skulle slå spikeren i Arsenal-kista. Fabregas fikk ballen av John Obi Mikel og spilte presist fram til Costa. Spissen avsluttet mesterlig over Szcezesny.

Dette var Costas niende ligamål for sesongen.

Etter dette snerpet Chelsea på sedvanlig vis igjen bakover og Arsenal klarte ikke å skape en sluttspurt. Dermed endte det med 2-0 i London.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere