RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Trengte Berre tre minutter på å avgjøre

Sist oppdatert:
Morten Berre ble helten for Vålerenga mot Hønefoss.

HØNEFOSS - VÅLERENGA 1-2:

Både Hønefoss og Vålerenga har slitt i årets Tippeliga. Mest overraskende er det kanskje at laget fra Oslo lå på en 11. plass i Tippeligaen før fredagens kamp på AKA Arena.

Den siste tiden har det imidlertid gått noe bedre for Kjetil Rekdals menn, og fredag kveld fortsatte Oslo-klubben å ta poeng.

På AKA Arena stakk Vålerenga av med alle tre poengene etter Morten Berre ble byttet inn og sørget for 2-1-seier mot Hønefoss.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med spissveteranen etter kampen.

- Morten er en personlighet. Han var dritforbannet på meg da han ikke fikk spille fra start sist mot Viking, og jeg tror ikke han var noe mer blid i dag. Men vi hadde en plan at når kampen ble som den ble i dag, så skulle Morten inn, og det er ikke noen overraskelse at han scorer. Vi så for oss at han kom til å sikre seieren for oss, sier Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Målscorer Berre var naturligvis også fornøyd etter at dommeren hadde blåst av kampen.

- Jeg er veldig glad for å bidra i dag. Tidspunktet jeg kommer inn på er veldig gunstig. Vi kjører kampen totalt med elleve mot ti. Da var det bare å være konsentrert å ta vare på sjansene man fikk, sier Berre til TV 2.

Dramatisk åpning
Hønefoss fikk en verst tenkelig start på kampen da Pål Erik Ulvestad dro ned Torgeir Børven, som sistemann, like uten for 16-meteren etter fem minutter spill. Hønefoss-spilleren fikk direkte rødt kort, mens gjestene fra Oslo ble belønnet med frispark i farlig posisjon.

Frisparket tok Mohammed Fellah seg av, men dessverre for gjestene fra Oslo traff Vålerenga-spilleren stolpen med sitt skuddforsøk.

Ett minutt senere var gjestene farlig frampå igjen da Børven headet like til side for mål.

Vålerenga fortsatte å presse Hønefoss, som virkelig ikke var med på notene i åpningen av kampen. Etter åtte minutter fikk Bojan Zajic muligheten for gjestene, men serberens skuddforsøk gikk rett på Hønefoss-keeper Steve Clark.

Etter 16 minutter var det imidlertid Hønefoss som holdt på å ta ledelsen på AKA Arena, da Mikkel Vendelbo ble spilt alene gjennom. Hønefoss-spilleren tok seg enkelt forbi Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn, men dessverre for hjemmepublikummet satte Vendelbo ballen til side for det tomme målet fra noe skrått hold.

To kjappe mål før pause
Men det var gjestene fra Oslo som var klart best i første omgang i Hønefoss, og etter 40 minutter fikk de lønn for strevet da Daniel Fredheim Holm fant Jan Gunnar Solli foran mål, som bredsidet ballen enkelt forbi Clark.

Jubelen skulle derimot bare bli kortvarig for gjestene. Kun tre minutter senere dømte dommer Dag Vidar Hafsås straffe til hjemmelaget da Simon Larsen taklet en Hønefoss-spiller på ulovlig vis.

Straffen satte Riku Riski enkelt i mål, og dermed sto det 1-1 til pause.

Rekdal traff med bytte
Etter hvilen fortsatte Vålerenga å dominere mot ti Hønefoss-spillere, men Oslo-laget slet med å få ballen i mål.

Etter 58 minutter valgte VIF-trener Kjetil Rekdal å bytte ut både Mohammed Fellah og Bojan Zajic til fordel for Morten Berre og Kristofer Hæstad.

Det skulle vise seg å være et klokt valg av Vålerenga-treneren.

Berre trengte kun to minutter før han satte ballen i mål for gjestene.

Diego Calvo tok godt vare på en kontringsmulighet da han fant Berre foran mål, og Vålerenga-veteranen gjorde ingen feil da han satte ballen enkelt i mål fra cirka 12 meter.

Luften virket å gå noe ut av Hønefoss-spillerne etter scoringen. Gjestene fra Oslo fortsatte å skape noen muligheter mot slutten av kampen. Calvo traff blant annet tverrliggeren fire minutter før full tid.

Også Hønefoss var nære scoring like før slutt, da Alexander Solli sendte av et langskudd, men Kongshavn vartet opp med en god redning. Da dommeren blåste av kampen sto det fortsatt 2-1 til Vålerenga.

Dermed tok Vålerenga alle tre poengene og er nå oppe i 21 poeng på en 8. plass i Tippeligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere