RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tribune-Wenger så Arsenal klare uavgjort


PÅ TRIBUNEN: En suspendert Arsene Wenger måtte se kampen mellom Chelsea og Arsenal fra pressetribunen.
PÅ TRIBUNEN: En suspendert Arsene Wenger måtte se kampen mellom Chelsea og Arsenal fra pressetribunen. Foto: David Klein (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men de fleste var mest opptatt av franskmannens valg om å benke Manchester City-aktuelle Alexis Sanchez.

CHELSEA- ARSENAL 0-0:

Onsdag kveld møttes Chelsea og Arsenal til den første av to semifinaler i ligacupen. Noe overraskende valgte Arsenal-sjef Arsène Wenger å sette superstjernen Alexis Sanchez på benken fra start på Stamford Bridge.

Chileneren har blitt heftig koblet med en overgang til Manchester City og ifølge flere engelske medier skal en avtale mellom partene nærmest være klar. Sanchez har kun seks måneder igjen av sin kontrakt med londonklubben, men det spekuleres likevel i at han kan dra nå i januar.

Ingen forklaring

Det at Wenger valgte å plassere sin kanskje viktigste spiller på benken i kampen mot Chelsea har heller ikke dempet spekulasjonene, og Arsenal-managerens utspill før kampstart, har fått flere til å klø seg i hodet.

Se høydepunkter fra kampen:

Franskmannen sa følgende før kampstart, ifølge The Telegraph:

- Det er umulige å forklare alle avgjørelser, men det er valget vi har tatt før denne kampen. Han er klar for å ta del i kampen, sa Wenger.

Det at Arsenal ikke har ny kamp igjen før søndag, borte mot Bournemouth, gir ekstra grunn til å stusse over Sanchez-valget.

Sanchez ble først byttet inn etter 66 minutters spill.

Wenger satt for øvrig på pressetribunen under onsdagens kamp, siden franskmannen soner en utestengelse han fikk for kommentarer i etterkant av møtet med West Bromwich Albion nylig.

Derfra fikk han se sine røde og hvite gutter får med seg et godt resultat fra Stamford Bridge før returkampen. Det endte nemlig målløst.

Chelsea nærmest

Første omgang i London ble ingen kioskvelter, selv om begge de to lagene skapte noen farligheter. Chelsea kom til den første store sjansen.

Eden Hazard fant Victor Moses og vingbacken fikk mye rom til å boltre seg. Nigerianeren fikk til to avslutninger og den siste traff stolpen, før den gikk ut i farlig rom der Alvaro Morata lå og lurte, men den målfarlige spanjolen kom ikke på ballen og den ble klarert av Arsenal-forsvaret.

39 minutter var spilt da Alex Iwobi, som har vært i hardt vær den siste tiden, forsøkte et skudd. kantspilleren fikk ballen på rundt 16 meters hold og fyrte av, men keeper Thibaut Courtois reagerte raskt og reddet.

Rett før pause var Francesc Fabregas frampå. Spanjolen slo først inn mot Cesar Azpilicueta etter en kort corner og tok deretter turen inn i feltet. Azpilicueta fant igjen landsmannen, men headingen ble for svak.

Etter 45 minutter med fotball sto det fortsatt 0-0 på Stamford Bridge.

Helt åpent

Etter hvilen fortsatte jakten på en fulltreffer og etter 58 minutter fikk Morata en sjanse. Spanjolen kom alene igjennom med keeper David Ospina og fikk lurt ballen forbi den utrusende burvokteren, men fikk litt for spiss vinkel da han skulle sette kula i mål og traff nettveggen.

Etter 67 minutter slo Fabregas et frispark opp i boksen og ballen endte etter hvert hos Moses. Han klemte til, men Shkodran Mustafi blokkerte skuddet som ellers så ut til å ha fin retning mot målet.

Et stykke ut i andre omgang kastet Arsenal inn den benkede Sanchez og chileneren var med å sette litt mer fart i spillet til gjestene.

Noen scoringer ble det imidlertid aldri på Stamford Bridge, selv om vertene var nærmest, og dermed er det helt åpent for returkampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere