RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikset som lurte Island

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den islandske spionen overså én ting.

ISLAND-NORGE 1-2:

LAUGARDALSVÖLLUR (Nettavisen): Det vakte stor oppsikt da TV 2 avslørte at den tidligere LSK-helten Runar Kristinsson hadde sett på (deler av) den lukkede, norske treningen på torsdag. Dødballer var et av de tinget som de norske landslagsspillerne terpet på, og mye tyder på at Islands spion måtte ha sovet under akkurat den seansen.

Les også: - En gavepakke til Norge

Terpet ny corner
Mens Norges cornere tradisjonelt har blitt slått hardt inn i feltet, bestemte Norge seg for å endre taktikken denne gangen.

- Det ble en prat om det i forkant, og bestemte oss for å legge cornerne litt annerledes denne gangen, forteller John Arne Riise til Nettavisen.

- Vi trente på det på torsdag, og det fungerte jo ganske så bra i dag, humrer venstrebacken.

Brede Hangeland fikk sin første scoring med flagget på brystet, og var naturlig nok særs fornøyd med den nye hjørnesparkstatistikken.

- Vanligvis er cornerne så harde at de er umulig å time.

- Denne gangen bestemte vi oss for at John Arne skulle legge den litt høyere og roligere, og jeg får jævlig spenst når jeg får de tilløpene der.

Det syntes.

Hangeland var sint: Raste mot lagkameratene

Ny norgesrekord?
Med fart, og uoffisiell norgesrekord i høyde med tilløp, var Riises hjørnespark enkel mat for Fulham-stopperen. Gunnleifur Gunnleifsson i det islandske målet var sjanseløse i duellen, ballen i nota og endelig kunne landslagskapteinen notere seg for en nettkjenning – på sitt 62. forsøk.

- Men Brede sa til meg før kampen at han skulle score i dag, forteller John Arne Riise.

Ikke for første gang, skal vi tro Norges beste spiller mot Island .

- Jeg har vel sagt det rundt 50 ganger tidligere, humrer stoppergiganten, før han blir en smule mer alvorlig.

- Det er tydelig at jeg må få skikkelig tenning for at jeg skal score (Hangeland scoret nylig for Fulham mot Manchester United, etter først å ha laget selvmål, red.anm.), sier rogalendingen til Nettavisen.

- Tror han skal score hver kamp
Hangelands stoppermakker Kjetil Wæhler sto også fram på en dag med høyst varierende, norske landslagsprestasjoner, og var selv nære sin andre landslagsscoring da han fra kort hold headet ballen ned, bare for å se den islandske sisteskansen gjøre en refleksredning og låse ballen med beina.

Skuffelsen var likevel ikke stor over at målkontoen ikke ble økt.

- Det viktigste i dag var at vi fikk med oss tre poeng.

- Det var dessuten deilig for Brede at han fikk den scoringen, og jeg tror vi får se mer av dem framover. Egentlig tror jeg han skal score i hver kamp, så god er han i lufta, forteller Wæhler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere