RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trio bedre enn Chelsea

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Denne gjengen er hele ni mål bedre enn hele Chelsea-laget.

Barcelona har bydd opp til det ene showet etter det andre i La Liga. I fremste rekke – i dobbelt betydning – trioen Thierry Henry, Samuel Eto’o og Lionel Messi.

Følg Barcelona-Chelsea her i vårt livesystem fra klokken 20.45.

Av katalanernes 94 mål på årets 33 seriekamper har den fryktinngytende angrepsrekken stått for hele 65 av målene. Det er hele ni mål mer enn hva HELE Chelsea-laget har klart å dytte inn på sine 34 seriekamper i år.

Best, best, best
Nå vil man kunne innvende at den spanske toppserien ikke helt holder den samme kvaliteten som den engelske, men likevel er det ingen tvil om at Chelsea gjerne kunne trengt noe av Barcelonas styrke på topp. For mens Eto’o er toppscorer i hjemlandet med sine 27 nettkjenninger på 29 starter i La Liga, må Nicolas Anelka nøye seg med 15 på like mange starter. I Mesterligaen er også Barcelona best, der er Messi toppscorer med sine åtte mål på ni kamper, mens Xavi har flest målgivende i årets turnering med seks assists. Tilsvarende tall for Chelsea er fem mål, Didier Drogba, og fem assists, Frank Lampard.

City avviser Eto’o-bud
Barcelona-fansen vil også kunne glede seg over at tirsdagens Premier League-rykter ser ut til å ha vært en smule overdrevet av engelske medier. Flere engelske aviser hevdet i morges at Barcelona og Manchester City skal ha brukt onsdagen til å diskutere et bud på Eto’o på nesten en halv milliard, men ifølge Sky Sports har Manchester City benektet dette.

Messi: - Jeg blir til evig tid
Enda mer glede i den katalanske hovedstaden vil det garantert skape at Lionel Messi også garanterer at han blir på Nou Camp.

- Jeg har sagt at jeg ønsker å være i Barcelona til jeg legger opp. Jeg vet mange har sagt det samme, men jeg mener det virkelig.

- Du har sett hvor godt vi spiller og hvor bra vi gjør det. Hvorfor skulle jeg ønske å dra, spør han retorisk i News of the World.

Annonse: Vinn drømmetur til Old Trafford og møt Anderson!

Engelsk trøbbel for Barca
Likevel vil den lille argentineren ikke føle seg så altfor trygg når han tirsdag kveld løper ut på en av verdens største fotballarenaer i Barcelona. 11 ganger har de møttes i en Europacup-kamp. Fem ganger har Barcelona vunnet, fire ganger har London-laget trukket det lengste strået.

Langt verre er Barcelonas statistikk i Mesterligaens siste år: I 04/05 ble de slat ut av den gjeveste Europacupen av Chelsea, I 06/07 var Liverpool for gode og sesongen etter sto Manchester United i veien for en finaleplass. Kun i 05/06-sesongen viste den spanske armada at den kunne stå imot engelske styrker, da Arsenal ble beseiret i Mesterliga-finalen.

Stoler på Bosingwa
Ashely Cole er ute med suspensjon for bortelaget, men manager Guus Hiddink er trygg på at erstatter Jose Bosingwa kan stoppe Lionel Messi på høyreflanken.

- Jeg har full tillit til at Bosingwa kan gjøre jobben, sa nederlenderen på pressekonferansen foran tirsdagens storkamp.

Klokken 20.45 ser du svaret. Kampen kan du følge her i vårt livesystem.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere